Δήμος για λιμενικό ταμείο και απάντηση σε Κουρτζη «Η μειοψηφία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες»

Σχετικά με την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών” θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής.


Κατά την συνεδρίαση για τον ορισμό των μελών της νέας διοικούσας επιτροπής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, η μειοψηφία δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να προταθούν τα εκ μέρους της μέλη. Συνεπώς, ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, προέβη στην επιλογή των προσώπων, όπως ο νόμος ορίζει.

Σε ότι αφορά τα καταγγελλόμενα από τον κ. Κουρτζή, ουδέποτε αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασης τα ονόματα των κ. Ζαμτράκη και Παπαϊωάννου. Μάλιστα, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκ μέρους της μειοψηφίας, ο κ. Κουρτζής αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Εάν η συγκεκριμένη πρόταση τέθηκε κατά την διαδικασία της συνεδρίασης της μειοψηφίας δεν το γνωρίζουμε, κρίνοντας όμως από την μη αντίδραση των υπολοίπων παρατάξεων, προφανώς, ούτε και εκεί αναφέρθηκαν τα παραπάνω ονόματα.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή των μελών εκ μέρους του Δημάρχου έγινε και πάλι με γνώμονα την πρόθεση και τη διάθεση της μειοψηφίας, ακόμα και αν οι εκπρόσωποί της δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την διαδικασία. 


Όσο και αν προσπαθήσαμε να βρούμε και να αναδείξουμε κάποιον ορθό προβληματισμό μέσα από την ανακοίνωση του κ. Κουρτζή, δυστυχώς, κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο.