Σ. Παπουτσέλης: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι Ολυμπιακός»-Τι δήλωσε ο Λέσβιος διαιτητής για το ιστορικό πεναλτι

Ο διαιτητής από την Λέσβο Στράτος Παπουτσέλης αποκάλυψε τις οπαδικές του προτιμήσεις, καθώς επίσης, ενώ αναφέρθηκε και στο πέναλτι που είχε καταλογίσει στο ντέρμπι των «αιωνίων» το 1996.Ο Στράτος Παπουτσέλης αποκάλυψε τις οπαδικές του προτιμήσεις, καθώς επίσης, ενώ αναφέρθηκε και στο πέναλτι που είχε καταλογίσει στο ντέρμπι των «αιωνίων» το 1996. Ο παλαίμαχος διαιτητής αποκάλυψε επίσης πως είχε πάρει χαρτάκι με οδηγίες για κάρτες, σε αγώνα της ΑΕΚ. Ο Παπουτσέλης μίλησε στην εφημερίδα «Γαύρος». 

Αναλυτικά δήλωσε:

Για το πέναλτι του Τόρες που υπέδειξε ο Τούρκος Τσακίρ, αλλά και το δικό του πέναλτι το 1996:

«Η φάση του πέναλτι που έδωσε ο Τούρκος δεν ήταν σαν τη δική μου. Νομίζω ότι δεν είχε καν σχέση η μια με την άλλη. Εγώ ήμουν γύρω στα τριάντα πέντε μέτρα πίσω, γιατί επρόκειτο για πολύ γρήγορη αντεπίθεση του Ολυμπιακού και μια μαλακία του Καλιτζάκη, που μπερδεύτηκε με τον Ουζουνίδη, μπήκε στη μέση ο Ίβιτς, τους πήρε την μπάλα και τη στιγμή που έμπαινε τον ανέτρεψαν. Δεν μπορούσα να δω ξεκάθαρα αν η ανατροπή έγινε εκτός ή μέσα στην περιοχή. Ούτε όμως ο επόπτης μου, ο Κουναλάκης, έδειξε ότι ήταν λάθος η υπόδειξη μου. Έφυγε προς το κόρνερ πράγμα που με έκανε να υποθέσω ότι συμφωνούσε με την υπόδειξη μου. Αντίθετα ο Τούρκος και κοντά στη φάση ήταν, και είχε τη διαγώνιο μπροστά του καθαρή, αφού δεν παρεμβάλλονταν παίκτες να του εμποδίσουν το οπτικό πεδίο. Τώρα και αφού την έχω δει τη φάση δεκάδες φορές σε ριπλέι, εχω πεισθεί ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής, άρα δεν ήταν πέναλτι. Όμως, εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ριπλέι, ούτε οι διαιτητές είμαστε σε θέση να ξαναδούμε τη φάση σε ριπλέι πριν αποφασίσουμε».

Για το τι του είπε ο παρατηρητής μετά τον αγώνα

«Ηταν ο Ζλατάνος και έλεγε ότι η ανατροπή ήταν εκτός περιοχής επειδή έτσι του είχε πει ο καπετάνιος. Οπως έμαθα αργότερα, τον είχε πιάσει ο καπετάνιος και του έλεγε για μένα... τελείωσε τον, τελείωσε τον.

Για τη φάση εκείνη τιμωρήθηκα με ένα μήνα αποκλεισμό. Ο παράγων της ΑΕΚ, κ. Στράτος πριν αρχίσει ο αγώνας μου έφερε ένα χαρτάκι όπου είχε σημειωμένα τα ονόματα δώδεκα ποδοσφαιριστών της ομάδας του που βρίσκονται στο όριο και μου ζήτησε να προσέξω να μην τους κιτρινίσω και χάσουν το επόμενο παιχνίδι. Το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Εσκισα το χαρτάκι μπροστά του και του είπα ότι θα δείξω κίτρινη σε όποιον δώσει αφορμή για κίτρινη. Τελικά οι παίκτες της ΑΕΚ πρόσεξαν πολύ και δεν πήραν κάρτα. Μονο ο Κοπιτσής αποβλήθηκε επειδή έδωσε αφορμή και χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί».

Για το τι ομάδα είναι:

«Είμαι Ολυμπιακός. Ημουν, είμαι και θα είμαι Ολυμπιακός. Στην ερώτηση που μου έκαναν συχνά τι ομάδα είμαi, ποτέ δεν απάντησα... Εθνική Ελλάδος, όπως κάνουν άλλοι. Δεν αποποιήθηκα ποτέ την οπαδική μου ταυτότητα. Με κάθε κόστος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη στάση του Βάντσικ μετά το πέναλτι. Ηταν ο μόνος παίκτης του Παναθηναϊκού που μετά τον αγώνα μου μίλησε ψύχραιμα και σοβαρά: «Είμαι περίπου σίγουρος ότι η ανατροπή έγινε εκτός περιοχής, αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου, διότι εσύ είσαι ο διαιτητής και πρέπει να είδες καλύτερα από εμένα. Νομίζω πάντως ότι αποκλείεται να ήταν μέσα».