«Λέσβος- Νέα Ιωνία Δρόμοι της Προσφυγιάς Τότε και Τώρα»

Mια σημαντική εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Ν.Ιωνίας και η Πανλεσβιακή Ένωση Ν.Ιωνίας-Ηρακλείου Αττικής, με σκοπό να τιμηθεί η τεραστίας σημασία έμπρακτη αλληλεγγύη των Λέσβιων πολιτών και φορέων προς τους πρόσφυγες πολέμου.


Αλληλεγγύη η οποία αναγνωρίστηκε διεθνώς και τίμησε τη χώρα μας.

Με τη συγκεκριμένη εκδήλωση οι διοργανωτές επιθυμούν να συνδέσουν αντίστοιχες μνήμες των πρώτων κατοίκων της Ν.Ιωνίας, μνήμες της Μικρασιατικής καταστροφής. Γιαυτό τον λόγο θα τιμήσουν, παρουσία όλων των φορέων της πόλης μας, τον Δήμαρχο Λέσβου κ. Σπύρο Γαληνό, τιμώντας στο πρόσωπό του τη Λέσβο και το εξαιρετικό παράδειγμα ανθρωπιάς που δίνει σε όλο τον κόσμο.

Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό κέντρο Ν.Ιωνίας(Πατρ.Ιωακείμ 4,σταθμός ΗΣΑΠ Ν.Ιωνίας),την Κυριακή 22/5/16 και ώρα 18.30.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Ιωνίας: «Στο πρόσωπο όλων των Λέσβιων ο Δήμος Ν.Ιωνίας αναγνωρίζει αντίστοιχες μνήμες των πρώτων κατοίκων της Ν.Ιωνίας, μνήμες της Μικρασιατικής καταστροφής.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε τους πολίτες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς και να τιμήσουμε το λαό της Λέσβου που μέσα από την εθελοντική δράση του για τη διάσωση και περίθαλψη των χιλιάδων προσφύγων που καταφεύγουν στο νησί, πρόσφερε μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη».