Κως, Χίος και Λέσβος μετρούν από τώρα τις πληγές του Τουρισμού- Κάθετη πτώση των αφίξεων τσάρτερ στην Λέσβο

Στις μυλόπετρες του προσφυγικού ζητήματος έμπλεξε ο τουρισμός στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να αντιμετωπίζουν σαν εφιάλτη το καλοκαίρι που έρχεται.


Κως, Χίος και Λέσβος μετρούν από τώρα πληγές και οι ανησυχίες των εποχιακών ξενοδόχων φτάνουν σε σημείο τέτοιο που ακόμα και τώρα, με την έναρξη της σεζόν, τηρούν στάση αναμονής, αποφεύγοντας ακόμα και τις προσλήψεις, φοβούμενοι ότι ίσως υποχρεωθούν να κλείσουν τα καταλύματα «αν κάτι δεν αλλάξει σύντομα»

Κοινός παρονομαστής σε Χίο, Λέσβο και Κω είναι η κάθετη πτώση των αφίξεων τσάρτερ, όπου τα στοιχεία δείχνουν μείωση που μπορεί να φτάσει, υπό προϋποθέσεις, τουλάχιστον στη Χίο, ακόμα και στο 90%!
Αναλυτικότερα:


Λέσβος: Ζητούν αποζημιώσεις

Ακόμα και την περίπτωση να μην ανοίξουν καθόλου τα ξενοδοχεία ή και να τα κλείσουν λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη της σεζόν εξετάζουν οι επιχειρηματίες στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τον κ. Περικλή Αντωνίου, πρόεδρο των ξενοδόχων εκεί, οι σχεδόν τριάντα πτήσεις τσάρτερ που πέρυσι έφεραν 70.000 Ευρωπαίους επισκέπτες φέτος περιορίζονται σε μόλις δέκα.
«Από το 2015 είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας για τις διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και στις εθνικές αρχές, ζητώντας την παρέμβασή τους, χωρίς όμως να ληφθούν αυτά υπόψη από κανέναν. Τώρα πλέον εξετάζουμε ακόμα και την περίπτωση δικαστικής προσφυγής, απαιτώντας αποζημιώσεις από την Ε.Ε.», τόνισε ο ίδιος.

Η μόνη ελπίδα και εκεί, η άνοδος του τουριστικού ρεύματος από Τουρκία, που πέρυσι έφερε στο νησί 50.000 επισκέπτες.



Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ