Επίθεση του προέδρου του ΠΦΣ Κ. Λουραντου στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου Γ. Παλλη

Προς
Τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργο Πάλλη
ΑΘΗΝΑ 20.5.2016



Κατανοούμε την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης  και εν μέρει μπορούμε να δικαιολογήσουμε και το προκλητικά επιθετικό ύφος της επιστολής του .

Αντιπαρέρχομαι τους προσωπικούς  χαρακτηρισμούς  σε βάρος μου  που φανερώνουν την ένδεια επιχειρημάτων . Δεν μπορώ όμως να μην σχολιάσω την προσωπική επίθεση κατά του αντιπροέδρου του ΠΦΣ - δίκην εκφοβισμού(;)  - την οποία ο εκπρόσωπος μας στο κοινοβούλιο, την … διανθίζει  με αναφορές στις αυξήσεις των συμμετοχών των ασθενών , στο ΕΚΑΣ , στην Εθνική Σύνταξη κλπ.

Ο κ. Βουλευτής στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , μιλά για «αναφαίρετο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι», για «προπαγάνδα των ΜΜΕ της διαπλοκής και της νεοφιλελεύθερης αντιπολίτευσης», δηλαδή για θέματα για τα οποία καμιά αναφορά δεν έχει γίνει από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό  Σύλλογο.

Όσον αφορά για την φράση «στην Δημοκρατία όλοι κρινόμαστε από τις επιλογές μας» θα ήθελα να θυμίσω στον κ. Βουλευτή ότι στην διϋπουργική συνάντηση για το θέμα του ιδιοκτησιακού των φαρμακείων και στην περίφημη δήλωση του κ. Σταθάκη ότι «σας δώσαμε για να πάρουμε τα λεφτά» δεν διακρίναμε την ίδια  επιθετικότητα παρά  μόνο μια απαθή στάση, που ευχόμαστε να αφορά μόνο το συγκεκριμένο θέμα .

Κλείνοντας , για την αναφορά «περί πλουσιότερων και φτωχότερων φαρμακοποιών» θέλω να τονίσω στον κ. Βουλευτή ότι μετά από 7 χρόνια συνεχούς κατατρεγμού των φαρμακείων μιλάμε μόνο για φτωχότερα φαρμακεία  (και αυτά επιβιώνουν έστω στο όριο, με την συμβολή και του κ. Βαλτά).  Δεν μπορούμε βέβαια να πούμε το ίδιο και για τους βουλευτές ,  οι οποίοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν προκλητικών προνομίων.

Κύριε Βουλευτά

Αντιλαμβανόμαστε βεβαίως  ότι οι τοίχοι του Κοινοβουλίου,  ίσως δεν σας αφήνουν να διακρίνετε  τα δεινά που υφίσταται ο κλάδος μας  αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Η ασυλία σας όμως είναι κοινοβουλευτική και όχι κοινωνική ή επαγγελματική .

 Έχετε χρέος , την επιθετικότητα  που διακρίνει την επιστολή σας, να την διοχετεύσετε για να προστατεύεστε τον ελληνικό λαό και όχι να μέμφεστε όποιον σας κατακρίνει . Θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την επιστολή σας και την απορρίπτουμε.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο «έργο» σας .


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ