Εορτάζουν σήμερα πανηγυρικά οι εκκλησιές της Ζωοδόχου Πηγής σε Μυτιλήνη-Βαρειά-Καλλονή-Μεσαγρό και Βρίσα Πολιχνίτου

Πανηγυρίζουν σήμερα με λιτανείες σε ενορίες οι Ναοί της Ζωοδόχου Πηγής και των δύο Μητροπόλεων του νησιού μας, εκ των οποίων η πρώτη θα γίνει στην έδρα της Μητρόπολης Μηθύμνης, την Καλλονή, όπου σήμερα πανηγυρίζει ο ομώνυμος ναός (παλιά Μητρόπολη της Καλλονής).



Το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Μηθύμνης Χρυσοστόμου, ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση της εικόνας με τη συνοδεία της μουσικής του στρατού.

Στη Μυτιλήνη οι εκδηλώσεις για τη Ζωοδόχο Πηγής θα γίνουν το απόγευμα στην περιοχή της Λαγκάδας και της Βαρειάς. Το πρωί θα τελεστεί όρθρος και Θεία Λειτουργία και στους δύο ναούς, ενώ στη Βαρειά ο εσπερινός θα ξεκινήσει στις 6:00 το απόγευμα και στις 7:00 αναμένεται να αρχίσει η λιτάνευση της εικόνας από τον οικισμό και μέσω της παραλιακής του αεροδρομίου η πομπή να επιστρέψει στην Εκκλησία.

Στη Ζωοδόχο Πηγή της Λαγκάδας ο εσπερινός θα ξεκινήσει στις 6:30 και θα ακολουθήσει  η  λιτανεία μέσω των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Αεροπόρου Γιανναρέλλη για την επιστροφή και πάλι στο ναό.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στη Λαγκάδα με το καθιερωμένο «κάψιμο του οβριγιού«, στο οποίο δίνεται ο συμβολισμός της άφεσης των αμαρτιών και της εκκίνησης μιας νέας ζωής.


Άλλες δύο ενορίες που υπάγονται στη Μητρόπολη Μυτιλήνης πανηγυρίζουν σήμερα, καθώς οι ναοί τους είναι αφιερωμένοι στην Ζωοδόχο Πηγή και συγκεκριμένα ο ναός του Μεσαγρού Γέρας και η εκκλησία της Βρίσας στον Πολιχνίτο.