Σημάδια ανάκαμψης του τουριστικού ρεύματος στη Λέσβο- Τι δηλώνει ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων

Σημάδια ανάκαμψης του τουριστικού ρεύματος προς τη Λέσβο μετά τη μεγάλη δημοσιότητα του νησιού κυρίως από την επίσκεψη του Πάπα.


Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος τουριστικών πρακτόρων Γιάννης Σαμιώτης «Το νησί επέστρεψε στις προτιμήσεις μεμονωμένων αρχικά πελατών αλλά και γκρουπ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός του καλοκαιριού προτίθενται να επιστρέψουν και τσάρτερ που ματαίωσαν φέτος τις προσεγγίσεις στο νησί». Με  την επίσκεψη των τριών ιεραρχών στο νησί έγινε δωρεάν διαφήμιση που θα κόστιζε εκατομμύρια. Μιλούσαμε για την εικόνα της Λέσβου που θα έπρεπε να αλλάξει στη συνείδηση των επισκεπτών και αυτό έγινε από τις όμορφες εικόνες του νησιού που μετέδιδαν τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου.

Όσον αφορά για την πρόταση της Κομισιόν να καταργηθεί η βίζα στους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ευρώπη ο κύριος Σαμιώτης τόνισε ότι «θα είναι εξαιρετικά επωφελείς για τα νησιά , καθώς θα  ανοίξει μια αγορά 80 εκατομμυρίων ανθρώπων. Επωφελής και για τους Τούρκους που θέλουν να επισκεφθούν τα νησιά αφού με το κόστος της βίζας θα εξασφαλίσουν τη διαμονή τους , αλλά και για τα νησιά που βρίσκονται δίπλα που προτιμώνται από τους γείτονες.


Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ