Εκδήλωση στην Μυτιλήνη: «Συνεργατικοί χώροι, κοινωνική επιχειρηματικότητα και το μέλλον της Ευρώπης»

Εκδήλωση στην Μυτιλήνη


Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου 2016, η Visions2Ventures και το BeyondCSRNet, υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνουν διεθνές συνέδριο με θέμα «Συνεργατικοί χώροι, κοινωνική επιχειρηματικότητα και το μέλλον της Ευρώπης» στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Η προσφυγική κρίση μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από την ενεργή εμπλοκή των Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίοι θα αγκαλιάσουν τις ανθρωπιστικές προκλήσεις και θα τις μετατρέψουν σε ένα νέο όραμα όπου οι πρόσφυγες δεν αποτελούν πρόβλημα αλλά μια ευκαιρία.

Θέλουμε αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει τον καταλύτη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας ως τη μεγαλύτερη πηγή πλούτου και θέσεων εργασίας.

Στόχος μας είναι να ξεκινήσει μια συνεργατική πλατφόρμα μέσα από ένα δίκτυο συνεργατικών χώρων (co-working spaces) σε όλη την Ευρώπη.
Επιδιώκουμε να φέρουμε κοντά όλους τους διαφορετικούς δρώντες που εκπροσωπούν κοινότητες προσφύγων, ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρηματίες και επενδυτές, οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα περιβάλλον που θα αναπτύσσονται βιώσιμες λύσεις

Συμμετέχοντες/Υποστηρικτές: Δήμος Λέσβου, Εκπρόσωποι Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ελίζα Βόζενμπεργκ & Νίκος Ανδρουλάκης), Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Ting Shih (Ιδρυτής του ClickMedix, Coworking Europe, Refugees on Rails), Patrizio Nissirio (Editor in Chief Ansa / AnsaMed), Felipe Goycoolea (Millepianni), Alexander Theodoridis (Co-Founder of Boroume),  Paul Keursten - Co-Founder of Workshop 17), EmpowerHack, Impact Hub Athens, The Cube, Programma integra, Delite Labs, Betahaus, Blue Growth, Aephoria Net.

Μεγάλος Χορηγός:  SAP

Διοργανωτές

BeyondCSRNet (Beyond Corporate Social Responsibility Network) London-Athens, είναι ένας startup Μη Κυβερνητικός Οργανισμός που συνδέει τις σημερινές επιχειρήσεις με μελλοντικά επιχειρηματικά μοντέλα εμπνευσμένα από UN’s SD/Global Goals ( Βιώσιμη Ανάπτυξη/Στόχοι Χιλιετίας), μετατρέποντας το CSR ( την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) σε ένα επενδυτικό εργαλείο κοινωνικής αλλαγής.
Μέλλος των: . Member of: The Finance Lab (UK), ITU's Group on Innovation & Entrepreneurship for Europe and Agora (Greek Ecosystem), Impact Hub, Alumni Mentors Network of the University of Warwick, UN Empower Women
Visions2Ventures:


Visions2Ventures είναι μια συμβουλευτική εταιρεία η οποία επικεντρώνεται στην επενδυτική ετοιμότητα και στην πρόσβαση της αγοράς για επιχειρηματίες έντασης τεχνολογίας. Το όραμά μας είναι να βοηθήσουμε κοινωνικά startups με βάση την τεχνολογία να ανθίσουν και να γίνουν επιτυχημένες επιχειρήσεις που θα διαμορφώσουν ένα συνεργατικό και βιώσιμο περιβάλλον. Η Visions2Ventures είναι μέλος του ΔΣ του Silicon Cape και του EBAN(European Impact Investment Committee).