Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση από το Παλλεσβιακο Εργατικό Κέντρο στην Πλατεία Σαπφούς- 8 Μαιου

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες, νέοι και νέες

130 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο. Αγώνες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση για τους αγώνες που ακολουθούν.

Συνεχίζουμε τον ίδιο δρόμο!
Τιμάμε την εξέγερση των εργατών του Σικάγο με την επιτυχία της 48ωρης Απεργίας.

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας! Είναι το δικό μας όπλο!
Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, για όλα όσα μας πήραν, όλα όσα μας έκλεψαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας σήμερα! Δε συμβιβαζόμαστε με  τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. Δυναμώνουμε τον αγώνα να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Στέλνουμε μήνυμα, απαντάμε με την συμμετοχή μας και την οργάνωση της 48ωρης Απεργίας, μόλις ο νόμος – λαιμητόμος έρθει για ψήφιση στη βουλή.

            Το τελικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που έχει την πλήρη στήριξη του κεφαλαίου, των μεγαλοεργοδοτών, των μονοπωλίων και περιέχει χειρότερους όρους από το αρχικό σχέδιο, έχει ήδη κατατεθεί στη βουλή! Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καταδικάζει τους νέους και τις νέες, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, αφορά όλους τους εργαζόμενους, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο!

            Συντάξεις πείνας της τάξης των 300 και 400 ευρώ, δουλειά μέχρι τα 67, κατάργηση του ΕΚΑΣ που σε συνάρτηση με τους νέους φόρους, τη νέα φοροληστρική επιδρομή συνθέτουν το νέο πακέτο της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες.

            Καταργείται η σημερινή κατώτερη σύνταξη που ήταν 486 ευρώ. Τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης θα δίνονται με 20 έτη ασφάλισης (6.000 ένσημα) όταν σήμερα αρκούσαν 15 έτη (4.500 ένσημα). Όποιος εργαζόμενος θέλει να βγει στα 62 έτη, όπως για πολλές κατηγορίες ίσχυε ως σήμερα, θα δέχεται ποινή 40%, δηλαδή θα μειώνεται απευθείας η σύνταξή του, στα 230 ευρώ

            Στην επίθεση αυτή που εξαπολύει κυβέρνηση, Ε.Ε, κεφάλαιο, βάζουμε μπροστά το δίκιο μας. Απαντάμε με μαζικοποίηση, ενίσχυση και εντατικοποίηση των αγώνων μας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν δεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα, με τα ελάχιστα! Διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 Στήνουμε μπλόκο στα αντιλαϊκά – αντεργατικά σχέδια Κυβέρνησης – Ε.Ε – Κεφαλαίου.

            Κανένας εργαζόμενος να μην εγκλωβιστεί, να μην παρασυρθεί από τα λόγια της Κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων. Η επίθεση που εξαπολύεται δεν έχει τελειωμό. Τα μέτρα δεν είναι προσωρινά, δεν είναι τα τελευταία! Μαζί με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο φέρνουν νέα άγρια φορολογία στην πλάτη του λαού που συμπεριλαμβάνει αύξηση φόρων καθώς και του ΦΠΑ που αφορά τη λαϊκή κατανάλωση και τον ανεβάζουν στο 24%! Την ίδια στιγμή φοροαπαλλάσσουν με τροπολογίες βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.

Εδώ και τώρα οργάνωση για να μην περάσει η επίθεση στη ζωή μας!

Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα!

Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, τον κόπο μας, τον ιδρώτα μας!


Όλα κερδήθηκαν με αγώνες και αίμα!