Σε 4 μήνες έτοιμο το έργο στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων στο Πλωμάρι-Έργα και σε Καλλονή-Ερεσό-Πέτρα

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών  Έργων, Στρατής Τζιμής, και οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Μαρία Πιαλέ και Ερμόλαος Σέντας, επισκέφθηκαν και έλεγξαν την πορεία των εργασιών που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και αντλιοστασίων ακαθάρτων, στο Πλωμάρι.



Η Δημοτική Αρχή  Γαληνού διαπιστώνοντας ευθύς εξαρχής   την τραγική κατάσταση  όλου του Ηλεκτρο-Μηχανολογικού  εξοπλισμού της συγκεκριμένης μονάδας (και των 6 αντλιοστασίων), που είχε ως αποτέλεσμα τα λύματα ανεπεξέργαστα να  οδηγούνται στη θάλασσα και  να απειλείται η ασφάλεια των κατοίκων του Πλωμαρίου από  τα απροστάτευτα καλώδια και τα  οξειδωμένα καλύμματα φρεατίων, προχώρησε στη συντήρηση και την επισκευή όλων των εγκαταστάσεων και αντλιοστασίων, διαθέτοντας από τους ίδιους πόρους του Δήμου το ποσό των 754.000  ευρώ.

Οι υπεύθυνοι της Τεχνικής Υπηρεσίας διαπίστωσαν, σήμερα, ότι το έργο εκτελείται κανονικά από την ανάδοχο εταιρία  και ότι θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία  σε 4  μήνες, όπως ορίζει η σύμβαση.

Επίσης, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  αποκαθιστά  αυτήν την περίοδο παρόμοιες καταστροφές και ατέλειες  στους βιολογικούς της  Ερεσού, της Καλλονής και της Πέτρας .

Ο Αντιδήμαρχος

Στρατής Τζιμής