2.270 ευρώ για τη σωτηρία του 11χρονου Χάρη από τους Προσκόπους της Μυτιλήνης

2.270 ευρώ για τη σωτηρία του 11χρονου Χάρη


Το ποσό των 2.270 ευρώ κατέθεσαν την Λαμπροτετάρτη, οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης στον τραπεζικό λογαριασμό συγκέντρωσης χρημάτων για τη σωτηρία του 11χρονου Χάρη που πάσχει από κυψελιδικό ραβδομυοσάρκωμα (μια επιθετική μορφή καρκίνου), και έχει μεταφερθεί από τη Μεγάλη Δευτέρα στο εξωτερικό για να εξαντλήσει κάθε περιθώριο θεραπείας του.

Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης, έφηβοι πρόσκοποι ηλικίας 15 έως 18 ετών, από τη Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη βρίσκονταν κάθε απόγευμα στον πεζόδρομο της οδού Ερμού στη Μυτιλήνη, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα, και συγκέντρωναν τη συνδρομή του κόσμου στον κουμπαρά για τον Χάρη.

Το ίδιο συνέβη και τη Μεγάλη Παρασκευή από το πρωί μέχρι την έξοδο του Επιταφίου, έξω από την κεντρική εκκλησία του Αγίου Θεράποντα της Μυτιλήνης. Αντίδωρο στη βοήθεια εκατοντάδων Μυτιληνιών που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των Προσκόπων, κεριά με μια κόκκινη κορδέλα και τη φωτογραφία του 11χρονου Λυκόπουλου της 8ης Αγέλης Κέρκυρας.

Η προσπάθεια σωτηρίας του Χάρη έχει τεράστιο κόστος για μια απλή σημερινή οικογένεια, αφού το κράτος μέσω του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να συνδράμει οικονομικά σε αυτήν τη μετακίνηση.


Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ