Ολοκληρώθηκε το σύγχρονο έργο για τη βελτίωση τμήματος της 2ης Επαρχιακής Οδού Λάρσος - Παπάδος - Πλωμάρι

Χριστιάνα Καλογήρου: «Ένα ακόμη έργο ολοκληρώθηκε»


Το έργο της βελτίωσης του οδικού τμήματος της 2ης Επαρχιακής Οδού Λάρσου – Παππάδου – Πλωμαρίου και της κατασκευής δύο ισόπεδων οδικών κόμβων σύνδεσής της με τις δημοτικές οδούς Κάτω Τρίτος – Πηγαδάκια και Πέραμα – Πηγαδάκια το οποίο ολοκληρώθηκε, επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου κ. Φώτη Κρητικόπουλο.

Στο πλαίσιο του έργου βελτιώθηκε η χάραξη της 2ης Επαρχιακής Οδού Λάρσου – Παππάδου – Πλωμαρίου σε τμήμα συνολικού μήκους  2.287 μέτρων, με αφετηρία τη θέση που βρίσκεται 500 μέτρα περίπου πριν τη διασταύρωση της 2ης Επαρχιακής Οδού με τη Δημοτική Οδό Κάτω Τρίτος – Πηγαδάκια και τέλος τη θέση που είναι 550 μέτρα μετά τη διασταύρωση της 2ης Επαρχιακής Οδού με τη Δημοτική Οδό Πέραμα – Πηγαδάκια. Επίσης κατασκευάστηκαν δύο ισόπεδοι οδικοί κόμβοι:

- Ο ισόπεδος κόμβος (Κ1) σύνδεσης της 2ης Επαρχιακής Οδού με την υφιστάμενη Δημοτική Οδό Κάτω Τρίτος – Πηγαδάκια.

- Ο ισόπεδος κόμβος (Κ2) σύνδεσης της 2ης Επαρχιακής Οδού με την υφιστάμενη Δημοτική Οδό προς Πέραμα.


Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης & Νήσων Αιγαίου» του ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Μετά το πέρας της επίσκεψης η Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένα ακόμη έργο που βελτιώνει το επαρχιακό οδικό δίκτυο ολοκληρώθηκε. Μια σημαντική παρέμβαση, η οποία μαζί με το έργο της κατασκευής της Παράκαμψης της Λαγκάδας που είναι σε εξέλιξη βελτιώνουν σημαντικά τον οδικό άξονα που οδηγεί προς τη Γέρα και το Πλωμάρι. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο και τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου για την εξαιρετική συνεργασία, χάρη στην οποία κατέστη δυνατή η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου».