Έρχονται Δανοί τουρίστες στην Λέσβο- Την Κυριακή 15/5 το πρώτο τσάρτερ από την Κοπεγχάγη

Την Κυριακή 15 Μαϊου στις 7:05 το πρωί απογειώνετε η πρώτη πτήση του καλοκαιριού από την Κοπεγχάγη με προορισμό τη Λέσβο.


Και υπάρχουν και άλλα καλά νέα για τη Λέσβο: Το ταξιδιωτικό γραφείο Spies/VING κατάφερε ήδη, εδώ και 11 ημέρες πριν την αναχώρηση, να πουλήσει και τις  212 θέσεις του αεροσκάφους του Thomas Cook Airlines.

Πέρσυ ερχόταν και άλλα Σκανδιναβικά τσάρτερ στη Λέσβο, αλλά λόγω της καταστάσεως των προσφύγων έχουν ακυρωθεί όλες οι πτήσεις φέτος το καλοκαίρι. Μόνο η Spies αποφάσισε να συνεχίσει τις πτήσεις για το νησί.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Αυτό το καλοκαίρι θα στείλουμε συνολικά 19 πτήσεις και περίπου 4.000 τουρίστες στη Λέσβο, ξέροντας πως θα χάσουμε πολλά χρήματα. Ερχόμαστε μας πολλά χρόνια στο νησί, και θέλουμε να βρισκόμαστε στη Λέσβο και μας καλές και μας δύσκολες εποχές. Οι τουρίστες μας λατρεύουν το νησί, και θέλουν να το ξαναεπισκεφτούν και αυτό το καλοκαίρι» λέει ο Torben Andersen, διευθυντής επικοινωνίας μας Spies/VING και του Thomas Cook Airlines.

Και δεν είναι μόνο η πρώτη πτήση από την Κοπεγχάγη για Λέσβο, που είναι γεμάτη. » Έχουμε πουλήσει περίπου 60 % από τα εισιτήρια μας μέχρι την 1η Ιουλίου, και έτσι βρίσκεται η Λέσβος στο ίδιο επίπεδο με μας πωλήσεις σε μας Ελληνικούς προορισμούς. Μετά την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι διακοπές των σχολείων και των βιομηχανιών και έτσι θα υπάρχει ακόμα και μεγαλύτερη αναζήτηση. Είμαστε βέβαιοι πως θα πωλήσουμε  όλα τα εισιτήρια για τη Λέσβο» λέει ο διευθυντής προϊόντος Carlos Cebrian από τη Spies. Θα επισκεφτεί και ο μας το νησί μας 19-20 Μαϊου μαζί με Δανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι θέλουν να κάνουν ένα ρεπορτάζ για μας τουρίστες στο νησί.

«Η οικογενειακή ατμόσφαιρα του νησιού είναι μας από μας κύριους λόγους για μας οποίους οι Δανοί έρχονται και ξαναέρχονται στο νησί» λέει ο Carlos Cebrian.

Η Spies βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τη Δανέζα ηθοποιό, Katja Skov Linde, η οποία βρίσκεται ως εθελόντρια συντονιστής στη Λέσβο. «Οι δρόμοι και οι παραλίες ποτέ δεν ήταν τόσο καθαρές όσο είναι τώρα. Είναι ολοφάνερο πως οι νησιώτες θα κάνουν τα πάντα για να ξανανεβεί ο τουρισμός» λέει η Katja Skov Linde.

Πέρσυ το καλοκαίρι μπορούσε ο κάθε επιβάτης του Thomas Cook Airlines πετώντας από τη Δανία να φέρει, εκτός από την αποσκευή του, και 20 κιλά είδη πρώτης ανάγκης στο νησί.  «Φέραμε περίπου 20 τόνους σε είδη πρώτης ανάγκης. Τώρα ψάχνουμε τρόπους για να βοηθήσουμε το νησί – δηλαδή σε συνεργασία με μας πελάτες μας να μπορούμε να στιρήξουμε τη Λέσβο» λέει ο Carlos Cebrian.


Πηγη lesvosnews.net