Επιστολή της Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου για την άμεση έναρξη του Πιλοτικού Προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων Visa Schengen

Επιστολή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στους αρμόδιους Υπουργούς για την άμεση έναρξη του Πιλοτικού Προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων (Visa Schengen) σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό.


Την άμεση έναρξη του Πιλοτικού Προγράμματος διευκόλυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων (Visa Schengen) σε υπηκόους τρίτων χωρών προερχόμενους από την Τουρκία για τουρισμό, που τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται στα νησιά Σάμος, Χίος, Λέσβος, Κως, Ρόδος και Καστελλόριζο, για το διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο, ζήτησε  η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή της που συνυπογράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, στην Αναπληρώτρια Υπουργό αρμόδια για θέματα Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά και στον Αναπληρωτή Υπουργό αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

«Επειδή η περαιτέρω  καθυστέρηση ή ακόμη χειρότερα η μη έναρξη του προγράμματος θα είναι η χαριστική βολή για τον τουρισμό των νησιών μας φέτος, σας παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωσή μας σχετικά, αλλά και για την άμεση ανάληψη, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε το ταχύτερο δυνατόν να αρχίσει και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα», επισημαίνει στην επιστολή.


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τονίζει ότι μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις του προσφυγικού- μεταναστευτικού στην οικονομική ζωή των νησιών είναι η μεγάλη μείωση των τουριστικών κρατήσεων από τις ευρωπαϊκές χώρες, αποτέλεσμα της αρνητικής δημοσιότητας,  αλλά και της παραπληροφόρησης. Αυτό καθιστά απολύτως απαραίτητη την αξιοποίηση κάθε εναλλακτικής εισροής τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα την αύξηση του αριθμού των Τούρκων επισκεπτών.