Με επιτυχία το “Lesvos Tastes Like…” για του δημοσιογράφους από Επιμελητήριο και Δήμο Λέσβου

Lesvos Tastes Like


Το βράδυ της Παρασκευής 15 Απριλίου, το Επιμελητήριο Λέσβου με την ευκαιρία της ιδιαίτερα σημαντικής επίσκεψης των θρησκευτικών ηγετών στη Λέσβο, διοργάνωσε εκδήλωση γαστρονομικού ενδιαφέροντος στο παραδοσιακό καφενείο «Πανελλήνιον», με τίτλο “Lesvos Tastes Like…”, για να καλωσορίσει δημοσιογράφους, ανταποκριτές και τεχνικούς των Μέσων Ενημέρωσης που βρέθηκαν στο νησί της Λέσβου και η οποία εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Λέσβου για το γεγονός.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η πρόθεση της εκδήλωσης ήταν να προβληθεί και το άλλο πρόσωπο της Λέσβου, πίσω από την προσφυγική κρίση, γι’ αυτό και κάλεσε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους του Τύπου να γίνουν πρεσβευτές του νησιού μας και των προϊόντων του.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να αναδειχθεί η γαστρονομική ταυτότητα καθώς και η πληθώρα των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων του νησιού. Η εκδήλωση απέσπασε τα καλύτερα σχόλια  από τους δημοσιογράφους τόσο των διεθνών όσο και των εγχώριων Μέσων Ενημέρωσης, οι οποίοι ενθουσιασμένοι από τον παραγωγικό πλούτο του νησιού, δήλωσαν ότι σύντομα θα «εξερευνήσουν τα ενδότερα της Λέσβου».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γεν. Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Γιανέλλης, ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, ο Αντιδήμαρχος κ. Στρατής Τζιμής, καθώς και ο Αντιπρόεδρος  της ΔΕΥΑΛ κ. Γιάννης Αμπουλός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) και μέλος του Δ. Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Θράσος Καλογρίδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Παναγιώτης Τατάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Γιώργος Εγγλέζος, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Νίκος Αθανάσης, ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Κώστας Σωτηράκης, καθώς και ο κ. Θεμιστοκλής Αθανάσης επίτιμο μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου. Επίσης παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης Παπαρίσβας, και ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Χρήστος Πουλέλλης.


Τέλος, το Επιμελητήριο Λέσβου θα ήθελε να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης “Lesvos Tastes Like…”, ιδιαίτερα στους παραγωγούς που με μεγάλη προθυμία παραχώρησαν τα προϊόντα τους για την εκδήλωση, στην Ομάδα Συντονισμού της εκδήλωσης, την κυρία Στέλλα Μακροπούλου για την παροχή διερμηνείας καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου ΑΡΙΩΝ.