Εκδήλωση διαβούλευσης-ενημέρωσης-επιμόρφωσης στην Γέρα για το LEADER

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΤΑΛ Α.Ε


Η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου στο πλαίσιο προετοιμασίας πρότασης ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, για τα ταμεία ΕΓΤΑΑ και ΕΤΘΑ, το πρόγραμμα που είναι γνωστό ως LEADER, εκτελεί σε διάφορα χρονικά σημεία διαδικασίες διάχυσης πληροφόρησης σε όλη τη Λέσβο.

Μια από αυτές τις ενέργειες θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική ενότητα Γέρας, την Τετάρτη του Πάσχα, 04.05.2016 και ώρα 17:30 στο Πέραμα Γέρας. Τόπος συνάντησης η καφετέρια NATURA, η οποία βρίσκεται μετά το στρατόπεδο του Περάματος προς το Μάρμαρο.
Το σημείο της συνάντησης επιλέγεται ως ένα από τα 5 επενδυτικά σχέδια που έχουν εκτελέσει επαγγελματίες αλιείς στη Λέσβο.

Επισημαίνουμε ότι στο πλαίσιο της προηγούμενης προγραμματικής, στο σύνολο της χώρας έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης παράκτιων Περιοχών (Άξονας 4-ΕΠΑΛ), ελάχιστα επενδυτικά σχέδια με την πλειοψηφία αυτών στη Λέσβο.

Η συνάντηση αφορά κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη Γέρα στον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, δηλαδή στην μεταποίηση γεωργικών και μη προϊόντων, στην εστίαση, στον τουρισμό και εν γένη στην παροχή υπηρεσίας.
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες επαγγελματικής δραστηριότητας που θα μπορούσαν να ενισχυθούν.

Στόχος η ανάδειξη των ευκαιριών που παρουσιάζονται για την διαμόρφωση μιας αποτελεσματικής αξιοποίησης των πόρων που διεκδικεί το νησί της Λέσβου, η διαμόρφωση της περιοχής παρέμβασης, η συλλογικότητα της εταιρικής σχέσης, οι δράσεις και οι προϋποθέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η διαμόρφωση αλλά και προβολή της ελκυστικότητας της περιοχής και η ποιότητα ζωής με χρηματοδότηση δράσεων δημοσίου χαρακτήρα από συλλογικούς φορείς αλλά και τον Δήμο Λέσβου.

Η πρόσκληση είναι ανοικτή και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο επιχειρηματία, πολίτη, συλλογικό φορέα ιδιωτικού ή δημόσιου χαρακτήρα και δημοσιοποιείται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΛ Α.Ε. Η ΕΤΑΛ Α.Ε. σεβόμενη πλήρως την φιλοσοφία της από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση, πραγματοποιεί αυτή τη σειρά εκδηλώσεων με στόχο την αποτύπωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της υφιστάμενης κατάστασης της περιοχής, στην περίπτωση αυτή της Γέρας, ακούγοντας με προσοχή τις ανάγκες που εκφράζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι και επιχειρηματίες.


Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν τα στελέχη της ΕΤΑΛ Α.Ε. με μορφή εργαστηρίου στο οποίο θα υπάρχει διαδραστική προσέγγιση.