Δεν πήρε «προσωρινά» άδεια από την ΕΠΟ η Καλλονή- Η πρώτη χρόνια που δεν παίρνει άδεια η Καλλονή

Η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν χορήγησε άδεια σε Πανιώνιο, Ηρακλή (αλλά και Πανθρακικό, Καλλονή) με τους «κυανέρυθρους» να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ! Αναμένεται, βέβαια, η έφεση. 


Οι πληροφορίες για τη μη αδειοδότηση τόσο του Πανιωνίου, όσο και του Ηρακλή (πέρα από τον Πανθρακικό και την Καλλονή, που έχουν υποβιβαστεί) επιβεβαιωθήκαν επίσημα το βράδυ της Παρασκευής (8/4)!

Η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ δεν χορήγησε άδεια στους «κυανέρυθρους», αλλά ούτε και στον «Γηραιό», ενώ το ίδιο έπραξε και με τις δύο υποβιβασθείσες ομάδες της Super League, Πανθρακικό και Καλλονή, θεωρώντας πως οι φάκελοι των τεσσάρων ΠΑΕ είναι ελλιπείς.

Αντίθετα, πήρε άδεια η Βέροια, που ήταν και εκείνη… επίφοβη.

Φυσικά, και οι τέσσερις ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια έχουν το δικαίωμα έφεσης (εντός τεσσάρων ημερών) στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν ούτε εκεί να εξασφαλίσουν τη σχετική άδεια, αυτό σημαίνει πως θα έχουν μεγάλο περιορισμό στις μεταγραφές, ενώ στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ακόμη χειρότερα, δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στα πλέι οφ!

Η ενημέρωση της ΕΠΟ: "Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΕΚ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΓΑΣ ΒΕΡΟΙΑ, ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΦΣ, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ και SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ

Δεν χορηγεί την άδεια στις ΠΑΕ: ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ, ΑΠΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας πέντε ημερών από την κοινοποίησή τους".

Οι ποινές που προβλέπονται για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ

Οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια έχουν αλλάξει: Συγκεκριμένα μπορούν να κάνουν:

- Απεριόριστες μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών γεννημένων μετά τις 1/1/1993,

- Να αποκτήσουν μόνο έναν ποδοσφαιριστή χωρίς όριο ηλικίας ανεξαρτήτως εθνικότητας την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο του 2016 δηλαδή (μεταγραφή, ανανέωση ή δανεισμό)

- Έναν Έλληνα χωρίς όριο ηλικίας τον Γενάρη του 2017.

- Επίσης, μπορούν να γίνουν μόνο δύο ανανεώσεις ή επεκτάσεις άνω των 23 ετών (μετά την 1/1/1993), ανεξαρτήτως εθνικότητας.

Οι ποινές έχουν αυστηροποιηθεί καθώς μέχρι πέρσι οι ομάδες χωρίς άδεια είχαν το δικαίωμα για τρεις μεταγραφές και δύο ανανεώσεις ανεξαρτήτου εθνικότητας, άνω των 24 ετών.

Οι ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα play off.


Οι άδειες λοιπόν, πρέπει να έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου (τα play off αρχίζουν στις 4/5). Από φέτος υπάρχει και τρίτος βαθμός εκδίκασης το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ.