Μυστικοί αστυνομικοί της Europol στην Μυτιλήνη για να εντοπίζουν τζιχαντιστές

Μυστικούς αστυνομικούς σε Λέσβο, Σάμο, Χίο και Λέρο έχει στείλει η Europol με εντολή να εντοπίζουν «υπόπτους» μεταξύ των παράτυπων μεταναστών που έρχονται από τα τουρκικά παράλια.


Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» 10 «μυστικοί» βρίσκονται στα hotspots του Ανατολικού Αιγαίου ενώ ένας ακόμη έχει εγκατασταθεί στον Πειραιά με αποστολή να διασταυρώνουν στη βάση πληροφοριών της Europol, τα στοιχεία όσων αλλοδαπών εισέρχονται παράτυπα στην Ελλάδα και θεωρούνται «ύποπτοι» για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες εγκληματικές ομάδες.

Χθες έγινε γνωστό ότι ακόμα ένας τζιχαντιστής είχε περάσει από τη Λέρο. Συγκεκριμένα ένας από τους τέσσερις τζιχαντιστές που συνελήφθησαν την Παρασκευή το βράδυ από τις βελγικές αρχές, φέρεται να είχε περάσει από το ελληνικό νησί, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στις Βρυξέλλες.

Ο Οσάμα Κραγιέμ, εμφανίζεται να είχε περάσει από τη Λέρο, τον Σεπτέμβριο του 2015, συνεχίζοντας το ταξίδι του προς τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, για να λάβει μέρος - κατά πάσα πιθανότητα - στη βομβιστική ενέργεια που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες, τον προηγούμενο μήνα. Ο Κραγιέμ εντοπίστηκε, μέσω των καμερών ασφαλείας, από τους Βέλγους στο σταθμό του μετρό που σημειώθηκε η πολύνεκρη έκρηξη.

Όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ο Κραγιέμ παρουσίασε στις ελληνικές αρχές πλαστό διαβατήριο, με το όνομα Ναΐμ αλ Χαμέντ. Ο ίδιος άνδρας πέρασε από την Αυστρία και τη Γερμανία, πριν καταλήξει στο Βέλγιο, άγνωστο με ποιο τρόπο. Σύμφωνα με τη γαλλική Le Monde, DNA του 28χρονου τζιχαντιστή βρέθηκε στο διαμέρισμα από το οποίο αναχώρησαν οι τρεις βομβιστές του αεροδρομίου των Βρυξελλών.


Πηγή protothema.gr