Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την επίσκεψη του Πάπα στη Μυτιλήνη- Όλα έτοιμα για την μέρα της Λέσβου (ΦΩΤΟ)

Στη Λέσβο και πάλι στραμμένα τα φώτα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος , αυτή τη φορά για την επίσκεψη του Πάπα.


Περί τους πεντακόσιους δημοσιογράφους απ’ όλο τον κόσμο θα βρίσκονται μέχρι το Σάββατο στο νησί για να καλύψουν την επίσκεψη των προκαθήμενων των τριών εκκλησιών που θα απευθύνουν μήνυμα αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και μετανάστες.

«Προσκύνημα στον πόνο του ανθρώπου από τρεις αγαπημένους αδελφούς θα είναι αυτή η συνάντηση στη Λέσβο» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στη Μυτιλήνη ο ΓΓ της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Καθολικής εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος Νικόλαος, Μητροπολίτης παντός Αιγαίου, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ Τουρκίας, οι φιλοξενούμενοί μας έγιναν κρατούμενοι».

Σε ισχύ από σήμερα το βράδυ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, και σε άλλα σημεία της πόλης . Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο σε όλη την προκυμαία από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις τρεις το μεσημέρι  και ελεγχόμενη διέλευση  απ’ όπου θα περάσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Μέτρα ασφαλείας με παρεμβάσεις που φαίνονται αλλά κυρίως μέτρα που δε φαίνονται βάση του πρωτοκόλλου ασφαλείας της Αγίας Έδρας που κλιμάκιό της επιβλέπει τις διαδικασίες.

Δύο κέντρα τύπου ετοιμάζονται και θα λειτουργήσουν αύριο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του τύπου . Ένα στη ΓΓ Αιγαίου που η αίθουσα τελετών παραχωρήθηκε στη ΓΓ Ενημέρωσης και ένα στο ισόγειο του επιμελητηρίου Λέσβου.

Ο εμπορικός σύλλογος Μυτιλήνης ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα κλείσουν στις 12:30 το μεσημέρι.


Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ