Τακτική προώθησης Λέσβου με αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό σε δημοσιογράφους και ξένα δίκτυα

Τακτική προώθησης Λέσβου σε δημοσιογράφους με αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Με αφορμή την αθρόα προσέλευση ξένων τηλεοπτικών καναλιών και Μ.Μ.Ε. απ’ όλο τον κόσμο κατά το τελευταίο διάστημα στη Λέσβο για τη δημοσιογραφική κάλυψη του  μεταναστευτικού – προσφυγικού, κατόπιν επιθυμίας του Δημάρχου Σπύρου Γαληνού και με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου και των Αντιδημάρχων Τουρισμού – Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη και Εθελοντισμού Αθηνάς Ιωσηφέλλη, πραγματοποιήθηκε σειρά συσκέψεων φορέων και εθελοντών, προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεδειγμένη τακτική προσέγγισης και να αποφασιστεί η άμεση πραγματοποίηση κάποιων δράσεων, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση της Λέσβου.

Κατά τις συσκέψεις αυτές, ανταποκρίθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων και εθελοντές της πόλης. Αφού αναλύθηκε το θέμα από πολλές οπτικές, ακούστηκαν αρκετές ιδέες και κατατέθηκαν διάφορες εποικοδομητικές προτάσεις, τελικά αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

Οργάνωση παρουσίασης στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά κανάλια, που βρίσκονται στη Μυτιλήνη, της παραγωγικής και γαστρονομικής φυσιογνωμίας της Λέσβου, σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα (Café “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ”), με επιμέλεια της Ένωσης Ποτοποιών Λέσβου και του Επιμελητηρίου Λέσβου.  

Δημιουργία 2 banners μεγάλων διαστάσεων, στα οποία θα αναγράφεται το slogan “LESVOS, A BEAUTIFUL ISLAND WITH BEAUTIFUL PEOPLE” και θα πλαισιώνεται από σχετικό φωτογραφικό υλικό. Το slogan αυτό προκρίθηκε ανάμεσα σε άλλα που προτάθηκαν, ως το πλέον κατάλληλο και ως αυτό που ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο, στο μήνυμα που πρέπει να προωθηθεί εκτός νησιού αυτόν τον καιρό, δηλαδή ότι η Λέσβος είναι το νησί που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά του με την ομορφιά του λαού του. Τα banners (ένα οριζόντιο και ένα κατακόρυφο) θα χρησιμοποιούνται ως background σε διάφορες τηλεοπτικές καλύψεις, καθώς και σε παρουσιάσεις του νησιού σε εκθέσεις και σε άλλα events δημοσιότητας (επισυνάπτονται). .  

Διάθεση συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού (DVD) για το νησί της Λέσβου, στους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο νησί. Η παρουσίαση του νησιού, θα περιλαμβάνει πλούσιες και μοντέρνες λήψεις από ιπτάμενη κάμερα, ενώ στο εξώφυλλο του DVD, θα εμφανίζεται το παραπάνω slogan με σχετικές φωτογραφίες (επισυνάπτεται).   

Πάνος Μιχ. Πίτσιος

Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης