Μνημείο ειρήνης στο σημείο που έγιναν οι ομιλίες Πάπα-Βαρθολομαίου-Ιερώνυμου-Ευλογημένη Ελιά στον Δημοτικό Κήπο

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, παραβρέθηκε στην υποδοχή του Ποντίφικα, στο Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και καλωσορίζοντας τον του είπε χαρακτηριστικά: «Καλώς ήλθατε στο νησί της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο».


Αργότερα, στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μετά τις ομιλίες των Προκαθημένων των Εκκλησιών, τη δέηση για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών και τη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα, ο Πάπα Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ευλόγησαν ένα δέντρο ελιάς, το οποίο είχε φέρει ο Δήμαρχος στο χώρο όπου βρίσκονταν η εξέδρα. Το δέντρο αυτό θα μεταφυτευθεί στο Δημοτικό Κήπο, δίπλα στο Παλαιό Δημαρχείο. Παράλληλα ο κ. Γαληνός εξέφρασε την πρόθεσή του να ανεγερθεί Μνημείο Ειρήνης, στο χώρο όπου μίλησαν ο Πάπας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος.


Τέλος ο Δήμαρχος, παρέστη στην αναχώρηση των Προκαθημένων των Εκκλησιών και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι και υπέγραψαν στο βιβλίο εντυπώσεων επισκεπτών του Δήμου Λέσβου.