Νεκρή ζώνη η προκυμαία Μυτιλήνης το Σάββατο- Ανακοίνωση από λιμεναρχείο και τροχαία Μυτιλήνης

Αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στην άφιξη των Προκαθήμενων των Εκκλησιών


Φορείς του νησιού ετοίμαζαν υποδοχή και επιδίωκαν συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο, αλλά τους έγινε γνωστό πως η επίσκεψή του θα είναι ολιγόωρη και στις 3 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη Ρώμη.

Τα μέτρα ασφαλείας που δημοσιοποίησε χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης δεν έχουν προηγούμενο καθώς η πομπή των Ιεραρχών θα διασχίσει την προκυμαία Μυτιλήνης και όχι την Πλατεία Αλυσίδας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό Τροχαίας- Λιμεναρχείου θα υπάρξει πολύωρος  αποκλεισμός όλης της προκυμαίας!

Ειδικά από τη στιγμή που ο Πάπας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος θα κινηθούν προς το λιμάνι μετά την Μόρια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και μεσημεριανές ώρες θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος της Π. Κουντουριώτη (προκυμαία) και θα γίνει εκτροπή της στο ύψος της Νομαρχίας και στη συμβολή των οδών Τζέημς Αριστάρχου και Αργύρη Εφταλιώτη
Η πρόσβαση των οχημάτων στον Επιβατηγό λιμένα θα γίνεται περιφερειακά και από την Πύλη έμπροσθεν Αγάλματος Ελευθερίας

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ανακοινώνεται προς τους οδηγούς ότι το Σάββατο λόγω εκδηλώσεων στον λιμένα Μυτιλήνης από ώρα 8:00 μέχρι και 17:00 θα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων επί της οδού Π. Κουντουριώτη από το ύψος του Κεντρικού Λιμεναρχείου μέχρι και την είσοδο του Τελωνείου και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος. Επίσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και μεσημεριανές ώρες θα διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων κατά μήκος της Π. Κουντουριώτη (προκυμαία) και θα γίνει εκτροπή της στο ύψος της Νομαρχίας και στη συμβολή των οδών Τζέημς Αριστάρχου και Αργύρη Εφταλιώτη. Η πρόσβαση των οχημάτων στον Επιβατηγό λιμένα θα γίνεται περιφερειακά και από την Πύλη έμπροσθεν Αγάλματος Ελευθερίας.  Αν διαπιστωθεί ότι όχημα παραμένει σταθμευμένο, παρεμποδίζει την κυκλοφορία ή τα μέτρα τάξεως και ασφάλειας θα απομακρύνεται με γερανοφόρο όχημα και θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις.»