ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης «Στην αστυνομία το βίντεο με τον νεκρό σκύλο στα Τσαμακια»- Κανένα ζώο δεν χάθηκε ή «φαγώθηκε» στην περιοχή

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για το video που αναρτήθηκε σε ειδησιογραφικό site της Λέσβου με τίτλο «ΦΡΙΚΗ!! Μετανάστες μάζευαν και έτρωγαν τα αδέσποτα σκυλιά της Μυτιλήνης».


Σήμερα (21/4/2016) το εν λόγω υλικό θα κατατεθεί στο Α.Τ. Μυτιλήνης ζητώντας την άμεση διερεύνηση των αναφερομένων.

Εν τω μεταξύ σημειώνουμε ότι:

1. Από πέρυσι το καλοκαίρι –και παρόλο τον τεράστιο αριθμό προσφύγων & μεταναστών που βρίσκονταν στην περιοχή του λιμένος Μυτιλήνης- κανένα αδέσποτο ζώο δεν χάθηκε ή «φαγώθηκε» στην περιοχή όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν τα μέλη και οι εθελοντές της ΚΙΒΩΤΟΥ Μυτιλήνης οι οποίοι φροντίζουν τα εκεί ευρισκόμενα αδέσποτα ζώα.


2. Οι αιτίες θανάτου ενός ζώου συντροφιάς -καθώς και ο ορισμός του ως «αδέσποτου» ή μη- δεν επαφίενται στους εργάτες καθαριότητας του Δήμου Λέσβου ούτε σε δημοσιογράφους, οι οποίοι εξ όσων γνωρίζουμε ούτε κτηνίατροι είναι ούτε έχουν τις ειδικές μηχανές αναγνώρισης («σκάνερ») της ηλεκτρονικής ταυτότητας («τσιπ») ενός σκυλιού. Αρμόδιο και για τα δύο είναι το Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Λέσβου: αναρωτιόμαστε αν το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε σε αυτό για νεκρολογική εξέταση και ταυτοποίησή του ή αν απλώς πετάχτηκε σαν σκουπίδι-όπως φαίνεται στο εν λόγω video.