Να μην υπάρξουν εργαζόμενοι τεσσάρων (!) ταχυτήτων στη καθαριότητα του Δήμου Λέσβου- Στον Γαληνό οι εργαζόμενοι του Δήμου

Συνάντηση με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30.3.2016  με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου και των 37 εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι το τέλος του 2016, με νομοθετική ρύθμιση.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν το ζήτημα που προέκυψε από την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών για την υποχρέωση μέρους των εργαζομένων αυτών να δουλέψουν με το λεγόμενο «μπλοκάκι».

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα και ενημέρωσε ότι ήδη έχει προχωρήσει σε πολιτική παρέμβαση στα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για την αντιμετώπισή του.

Παράλληλα ο σύλλογος των εργαζομένων θα επιδιώξει και μέσω της ΠΟΕ – ΟΤΑ την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων αυτών, αφού αν δεν επιλυθεί θα έχουμε για την ίδια παροχή εργασίας εργαζόμενους τεσσάρων (4) ταχυτήτων!  Μόνιμους, εποχιακούς με σύμβαση εργασίας Ορισμένου Χρόνου, εργαζόμενους στο Δήμο με μπλοκάκι και εργαζόμενους στη ΔΕΔΑΠΑΛ με μπλοκάκι.

Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ διατύπωσε τη θέση του στο Δήμαρχο ότι τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται και θα δημιουργούνται, όσο δεν προχωρά η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη Διεύθυνση Καθαριότητας και ζήτησε από το Δήμαρχο να δεσμευτεί πως εντός του Α’ εξαμήνου του 2016 θα προκηρύξει θέσεις για μόνιμο προσωπικό, αφού τώρα πια και νομοθετικά δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό εμπόδιο. Με αυτό τον τρόπο θα λυθεί μόνιμα και οριστικά το πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών του Δήμου Λέσβου σε προσωπικό στη καθαριότητα και η ΔΕΑΠΑΛ θα περιοριστεί στο βασικό της αντικείμενο που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ.


                                                            Το Δ.Σ. του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου