Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε τα έργα του οδικού άξονα Ντίπι – Παπάδος Πλωμάρι (ΦΩΤΟ)

Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη βελτίωση του οδικού άξονα Ντίπι – Παπάδος Πλωμάρι στο νησί της Λέσβου, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου


Τα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη βελτίωση του οδικού άξονα Ντίπι – Παπάδος Πλωμάρι στο νησί της Λέσβου, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων κ. Φώτη Κρητικόπουλο και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του έργου για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Λάρσος - Παππάδος και την κατασκευή δύο ισόπεδων οδικών κόμβων σύνδεσης με τις δημοτικές οδούς Κάτω Τρίτος – Πηγαδάκια και Πέραμα – Πηγαδάκια, το οποίο βρίσκεται σε τελική φάση και θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Απριλίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Παπάδος – Πλωμάρι (Λαγκάδα) / Ολοκλήρωση των εργασιών Παράκαμψης στη θέση Λαγκάδα», οι οποίες προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Και τα δύο έργα υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου, με τη χρηματοδότηση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου.

Για την περαιτέρω βελτίωση της επαρχιακής οδού Παππάδος – Πλωμάρι, έγινε επιτόπου αξιολόγηση νέων έργων που προτείνονται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (στο πλαίσιο της μελέτης που έχει εκπονηθεί) και κρίθηκε ότι αυτά αποτελούν σημαντικές παρεμβάσεις που θα επιφέρουν σοβαρή βελτίωση στην πρόσβαση προς το Πλωμάρι. Στόχος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι να προταθούν ως έργο στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην περιοχή του Πολιχνίτου, όπου το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη εργασίες για τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου με μηχανήματα της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων.


Τέλος, η κα. Καλογήρου μαζί με τον κ. Βαλσαμίδη επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Πολιχνίτου, όπου συναντήθηκαν με το Διευθυντή κ. Κώστα Καλαθά και ενημερώθηκαν για το έργο της κατασκευής ενός σύγχρονου γηπέδου 5x5 που χρηματοδότησε και υλοποίησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου και έχει ολοκληρωθεί, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου Λέσβου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στο πλαίσιο της συνάντησης η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν στο σχολείο στο πλαίσιο του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών κτιρίων και δήλωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα στηρίξει οικονομικά μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος τα έργα αυτά.