Πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά λεσβιακά εδέσματα και κεράσματα στους τουρίστες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λέσβου και σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου και τον Εμπορικό Σύλλογο Μυτιλήνης, το πρωί της Κυριακής 3 Απριλίου 2016 οι φορείς υποδέχτηκαν τους πρώτους τουρίστες κρουαζιέρας της Μυτιλήνης.


Ποδαρικό έκανε το κρουαζιερόπλοιο PRINSENDAM της εταιρείας Holland America Line προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, με πάνω από 600 επιβάτες, και περίπου 470 άτομα πλήρωμα.

Τους επιβάτες του πρώτου για τη φετινή χρονιά, κρουαζιερόπλοιου τους περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου είχε διοργανωθεί εκδήλωση καλωσορίσματος.
Συγκεκριμένα στον τελωνειακό χώρο του λιμανιού εκεί όπου αποβιβάζονται οι επιβάτες είχε στηθεί από το Επιμελητήριο Λέσβου, πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά λεσβιακά εδέσματα και κεράσματα και μοιράστηκαν χάρτες του νησιού και της πόλης. Επιπλέον αντιπροσωπεία από τους τοπικούς φορείς, επιβιβάστηκε στο πλοίο όπου είχαν συνάντηση με τον καπετάνιο του κρουαζιερόπλοιου με τον οποίο είχαν σύντομη συζήτηση και στον οποίο προσέφεραν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και βιβλία του τόπου μας για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Δήμαρχος Λέσβου κύριος Σπύρος Γαληνός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κύριος Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο κύριος Παρασκευάς Φραντζέσκος Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο κύριος Γιώργος Εγγλέζος Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, ο κύριος Χαράλαμπος Αράπης Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, οι τουριστικοί πράκτορες, κύριοι Αντώνης και Ηλίας Πίκουλος, και η κυρία Μαρία Πανταζή.


Το κρουαζιερόπλοιο αναχώρησε στις 5:00 το απόγευμα από το λιμάνι της Μυτιλήνης με επόμενο σταθμό το Κουσάντασι.