Στη Μυτιλήνη για τους πρόσφυγες ομάδα ευρωβουλευτών

Ενημερώνονται για την κατάσταση στο νησί


Ευρωβουλευτές από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου επισκέπτονται από το πρωί τη Λέσβο προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που έχουν σχέση με το προσφυγικό ζήτημα.

Πρόκειται για τους ευρωβουλευτές Paul Tang, επικεφαλής της ολλανδικής αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη Σλοβένα Τanja Fajon, αντιπρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, την Ana Gomez μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και Μίλτο Κύρκο, αντιπρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν το hot spot και τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και είχαν συνάντηση και με το δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό από τον οποίο ενημερώθηκαν διεξοδικά για τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και για τη διεθνή εκστρατεία του δήμου Λέσβου με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας του νησιού και τη στήριξη του τουρισμού.
Ο δήμαρχος κάλεσε τους ευρωβουλευτές «να μεταφέρουν το μήνυμα ότι, παρά το γεγονός ότι η Λέσβος σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, κράτησε και κρατάει ψηλά τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, ενώ παραμένει ένας τόπος φιλόξενος, όμορφος και πάνω απ’ όλα ασφαλής, ιδανικός για κάθε επισκέπτη».

Οι ευρωβουλευτές εξήραν το γεγονός ότι ο δήμος έχει μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στην προσφυγική κρίση και δήλωσαν ότι συμμερίζονται την ανησυχία του δημάρχου για την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Τέλος, πρότειναν στο δήμαρχο Λέσβου να εξετάσει το ενδεχόμενο παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της ολοκληρωμένης πρότασης του δήμου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, λέγοντας ότι θα συνδράμουν και οι ίδιοι στην κατεύθυνση αυτή.

Πηγη newsbeast.gr