Ανακοινώσεις καταδίκης από παρατάξεις για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Χίου για τους Τούρκους

Ανακοινώσεις καταδίκης


ΙΣΧΥΡΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ «Παραλήρημα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου για τους Τούρκους»

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τα όσα έγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ Στ. Κάρματζης για τους Τούρκους και για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.

Πρόκειται προφανώς για ένα άνευ προηγουμένου παραλήρημα που δεν μπορεί παρά να εκφράζει ένα ελάχιστο μέρος των πολιτών τόσο της Χίου όσο και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, γενικότερα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι απόψεις που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ανεύθυνες αλλά και εθνικά επικίνδυνες αφού δεν τις είπε κάποιος τυχαίος αλλά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου που η θεσμική του ιδιότητα είναι τέτοια που του δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπεί το νησί της Χίου.

Η άποψη του ότι «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» και οι αναφορές του ότι  «Έχουμε ένα γείτονα άθλιο άπληστο μπαμπέση, βάρβαρο και απολίτιστο, ένα γείτονα βουτηγμένο στο αίμα, πάντα ύπουλο και επικίνδυνο που καιροφυλακτεί πάντα για να χτυπήσει και να αρπάξει χωρίς οίκτο! » είναι επικίνδυνες

Η διαπίστωση του δε ότι «Γνωρίζουμε ότι αυτό το αισχρό κράμα των 50 και βάλε Εθνικών και Θρησκευτικών μειονοτήτων το κανάκεψαν και το δημιούργησαν οι άθλιοι μπάσταρδοι της Αναθεματισμένης Δύσης» δείχνει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης βρίσκετε σε πλήρη σύγχυση και ότι δεν μπορεί να ασκεί με ευθύνη τα καθήκοντα του.

Για αυτό πρέπει άμεσα η Περιφερειάρχης αλλά και η Περιφερειακή παράταξη που ανήκει ο κος Στ. Κάρματζης να πάρουν θέση.

Η Χίος όπως και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου βρίσκονται αυτή την στιγμή σε μια κρίσιμη καμπή, τόσο το μεταναστευτικό – προσφυγικό όσο και η οικονομική κρίση απαιτούν υπεύθυνες πολιτικές και όχι απλοϊκές αναλύσεις κατώτατου επιπέδου.  Οι ευθύνες της Περιφερειάρχη που αφήνει να «υπάρχουν» στο ηγετικό επίπεδο της Περιφερειακής Αρχής τέτοιες απόψεις είναι μεγάλες.

Γραφείο Τύπου

 Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή για ακροδεξιό κρεσέντο του αντιπεριφερειάρχη Χίου

Ούτε άξιο σχολιασμού δεν θα ήταν το παραλήρημα του Σταμάτη Κάρμαντζη, αν δεν ήταν αντιπεριφερειάρχης Χίου. Η πολιτική του θέση είναι αυτή, όμως, που δίνει εξ ορισμού άλλη βαρύτητα στον ακροδεξιό κατήφορο που επέλεξε. Έναν κατήφορο που εκθέτει ευθέως την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και την παράταξή της συνολικά, όσο δεν παίρνουν θέση.

Απόψεις και πρακτικές αυτού του είδους προκαλούν την κοινωνία, το δημοκρατικό φρόνημα, προσβάλουν κατάφωρα λαούς και χώρες και δεν συνάδουν με θέσεις και απόψεις δημοσίου προσώπου, ενώ είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να «ντύνονται» με επικλήσεις στο δημοκρατικό φρόνημα, τις ευαισθησίες και αξίες των πολιτών των νησιών μας.

Οι προσπάθειες του Στ. Κάρμαντζη με «διορθωτικές» δηλώσεις να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, μόνο ως προφάσεις εν αμαρτίες μπορούν να εκληφθούν και καθιστούν ακόμα πιο επιτακτική τη σαφή και ξεκάθαρη τοποθέτηση της κ. Καλογήρου.

Και θα ήταν αστείο, αλλά δυστυχώς είναι επικίνδυνο, το ακροδεξιό κρεσέντο του Στ. Κάρμαντζη να εκδηλώνεται μόλις μια μέρα μετά την επίσημη πρόσκληση που έφτασε στα χέρια μας, με την οποία καλούνται την ερχόμενη Πέμπτη σε συνεδρίαση τα μέλη της Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση των Συνεπειών του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού Ζητήματος στην Οικονομική Ζωή των Νησιών του Βορείου Αιγαίου, η οποία συστάθηκε πρόσφατα.

Αλήθεια, κυρία Καλογήρου, ο κ. Κάρμαντζης θα συμμετάσχει την επόμενη Πέμπτη στη συνεδρίαση; Περιμένουμε απαντήσεις…


ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου  & Δ. Χίου: ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟΥ

Με ένα αχαρακτήριστο πολιτικά και ηθικά παραλήρημα στο διαδίκτυο, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, πρώην βουλευτής Χίου της ΝΔ, επιχειρεί να σπείρει το μίσος ανάμεσα σε ελληνικό και τουρκικό λαό.

Με το πατριδοκάπηλο, πολεμοκάπηλο, σοβινιστικό μήνυμά του, διεκδικεί δάφνες από Μπαλτάκους, Καρατζαφέρηδες και Χρυσαυγίτες, υιοθετώντας και προβάλλοντας άθλια συνθήματα του τύπου "καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος". Διαδίδει αυτάρεσκα τη λογική του "πας μη Έλλην βάρβαρος" και ουσιαστικά
αυτοανακηρύσσεται σε ένα από τους ηθικούς αυτουργούς της μισαλλοδοξίας που επιδείχτηκε πρόσφατα απέναντι στους πρόσφυγες από τον εσμό των φασιστών στη Χίο. Σε τελευταία ανάλυση, δίνει άλλοθι στους σοβινιστές της Άγκυρας.

Ρωτάμε ευθέως:

Έχει την κάλυψη της ΝΔ με την οποία εκλέγεται; Η Περιφερειάρχης, κ. Καλογήρου, της παράταξης της οποίας ο εν λόγω κύριος είναι στέλεχος, θα αρκεστεί σε μια απλή φραστική αποδοκιμασία;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου, καταδικάζουμε απερίφραστα το κήρυγμα μίσους του κ. Κάρμαντζη. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν εκφράζει το λαό των ακριτικών μας νησιών που έχει ζήσει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του σοβινισμού και μεγαλοϊδεατισμού και γνώρισε στο πετσί του τον πόλεμο και την προσφυγιά.


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ