GGO

OYZO

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου για «απρόβλεπτες και κατεπείγουσες δαπάνες» σχετικά με το προσφυγικό

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου


Με τροπολογία του Υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς διαβούλευση και επεξεργασία από την αρμόδια επιτροπή και ψηφίστηκε (άρθρο 96 ν. 4368/2016) από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνεται η δυνατότητα στον Υπουργό Άμυνας να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις που αφορούν: εκτέλεση έργων, παροχή υπηρεσιών, προμήθεια αγαθών (στέγαση, σίτιση, υγειονομική περίθαλψη, μεταφορά μεταναστών και προσφύγων κλπ.), «κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της ελληνικής νομοθεσίας» δηλαδή χωρίς καν πρόχειρο διαγωνισμό για να καλύψει έτσι κατεπείγουσες ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών.

Περιττό να αναφέρουμε ότι τα χρήματα που απαιτούνται  για τις παραπάνω «απρόβλεπτες και  κατεπείγουσες δαπάνες»  προέρχονται  από τον τακτικό προϋπολογισμό, δηλαδή από χρήματα που προκύπτουν από τον ΦΠΑ τον ΕΝΦΙΑ ή ενδεχομένως από τις περικοπές μισθών και συντάξεων των Ελλήνων φορολογουμένων . Με απλά λόγια απ’ την τσέπη μας. Από την τσέπη εκείνη δηλαδή που πρέπει ταυτόχρονα να καλύψει ανάγκες υγείας ,παιδείας,  επιδόματα ανεργίας , μισθούς, συντάξεις , υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους προμηθευτές του, επιστροφές ΦΠΑ κλπ.

Ας υποθέσουμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι είτε  ως κράτος είτε  λόγω των συμφωνιών που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας  να ξοδέψουμε  χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού  για να  καλύψουμε, έστω και από το υστέρημά του κράτους ,  τις παραπάνω «κατεπείγουσες ανάγκες»  των μεταναστών και των προσφύγων.

Λογικό δεν είναι τα χρήματα αυτά να ενισχύσουν τις οικονομίες  των τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών  ροών; Να πέσουν με απλά λόγια μέσα στην αγορά της Λέσβου , της Χίου , της Σάμου,  της Ικαρίας  και των λοιπών νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου που βλέπουν τον τουρισμό για φέτος  να εξαφανίζεται ως παράπλευρη απώλεια της πολιτικής  των «ανοικτών συνόρων»;

Λογικό δεν είναι η τροπολογία που ψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να αναγράφει ρητά ότι τα  χρήματα που θα  ξοδευτούν  για τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών πρέπει να πέσουν κατά προτεραιότητα  στις  τοπικές κοινωνίες των παραπάνω νησιών  ώστε να περιοριστούν οι αυθαιρεσίες του Κυρίου Καμμένου ο οποίος ανέθεσε την σίτιση των μεταναστών και των προσφύγων σε  εταιρεία των Αθηνών (άραγε με ποια κριτήρια και με ποιους όρους;)

Λογικό δεν είναι οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης (Ν. Λέσβου), Ανδρέας Μιχαηλίδης (Ν. Χίου ) και Δημήτρης Σεβαστάκης  (Ν. Σάμου), αντί να υποβάλουν όψιμα ερωτήσεις στον κύριο Καμμένο,   αντιπολιτευόμενοι τον εαυτό τους, να είχαν μπλοκάρει ή τροποποιήσει κατάλληλα την παραπάνω τροπολογία προς όφελος των τοπικών κοινωνιών;

Πού πήγαν οι κορώνες του πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ: του οποίου το σχέδιο «θα εκφράζεται και θα στηρίζεται στη συμμαχία της εργατικής τάξης και των λαϊκών τάξεων με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, θα διατυπώνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και θα δίνει φωνή στα ευρύτατα στρώματα των κοινωνικά, οικονομικά, μορφωτικά αποκλεισμένων, θα οδηγήσει στην Κυβέρνηση της Αριστεράς και θα τη στηρίξει στην εξουσία. ;( πολιτική απόφαση ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ)

Καμιά μερίμνα πλέον ούτε για τα λαϊκά ούτε για τα μεσαία στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. Μόνο φόροι φόροι φόροι... για να ξοδεύουν οι συγκυβερνώντες   ανεξέλεγκτα.

Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν απεδείχθη πλέον περίτρανα ότι είναι όχι μόνο  ανίκανοι αλλά και επικίνδυνοι τόσο κοινωνικά όσο και εθνικά. Γι΄αυτό και πρέπει να φύγουν άμεσα.
ΝΟΔΕ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ και ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com