Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στην άφιξη των Προκαθήμενων των Εκκλησιών- Οργανώνεται κέντρο τύπου στην Γ.Γ.Α.Ν.Π

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα αφιχθεί στο Αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, το πρωί του Σαββάτου, 16 Απριλίου 2016.


Τον Πάπα θα υποδεχθούν ο Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος, και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πάπα με τον Πρωθυπουργό, σε χώρο του αεροδρομίου.

Στη συνέχεια, οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών Ρώμης, Κωνσταντινούπολης και Αθήνας θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Ακολούθως, οι Προκαθήμενοι θα μεταβούν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου θα συναντηθούν με τους πολίτες και θα αναπέμψουν δέηση για τους πρόσφυγες.

Μετά από την ολοκλήρωση της τελετής, η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο αεροδρόμιο, στο οποίο προβλέπεται η τελετή προπομπής του Ποντίφικα. 

Φορείς του νησιού ετοίμαζαν υποδοχή και επιδίωκαν συνάντηση με τον πάπα Φραγκίσκο, αλλά τους έγινε γνωστό πως η επίσκεψή του θα είναι ολιγόωρη και στις 3 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη Ρώμη.

«Είναι όλα οργανωμένα στην εντέλεια και δεν υπάρχουν παρεκκλίσεις. Πιστεύω να καταφέρουν οι δύο ιεράρχες να βρουν μερικά λεπτά, χρόνο, για να φυτέψουν μια ελιά στο δημαρχείο, αλλά ακόμη και αυτό το βλέπω λίγο δύσκολο», δήλωσε στο *Έθνος*, ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Διευκολύνσεις ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ- ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΩΝ

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οργανώνει Κέντρο Τυπου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων τής Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Μικράσ Ασίας 2, Μυτιλήνη, 81100), για την εξυπηρέτηση των εκπροσώπων ΜΜΕ.

Το Κέντρο Τύπου θα λειτουργήσει κατά τις εξής ημέρες και Ώρες:

- Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016: 19:00 - 22:00
- Σάββατο, 16 Απριλίου 2016: 07:00 - 19:00


Για την κάλυψη της επίσκεψης είναι απαραίτητη η κάρτα διαπίστευσης.