Πέμπτη 7 Απρίλη 24ωρη Γενική Απεργία- Κάλεσμα φορέων της Λέσβου

Κάλεσμα φορέων της Λέσβου

Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι του Δημοσίου μαζί με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους  αγρότες, τους  επιστήμονες,  τους μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε,  μπορούμε να αναγκάσουμε την Κυβέρνηση να αποσύρει το αντιασφαλιστικό της έκτρωμα.

Τα μέτρα-σφαγείο  που προτείνουν δεν συνιστούν  «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση» αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου, για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.

Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  συνεχίζει  την πολιτική λιτότητας των προηγούμενων Κυβερνήσεων και προσθέτει στους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.), την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια (ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας), την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για  όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών. Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ

Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση προωθεί  νέες σημαντικές  αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους  για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017. Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων,  των αγροτών κλπ,  φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους σε όλο το Δημόσιο να συμμετέχουν και πάλι μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Όλοι και Όλες στην Απεργία, την Πέμπτη 7 Απρίλη 2016 και στην απεργιακή συγκέντρωση
Στα κεντρικά σχολεία Μυτιλήνης (αρχή οδού Ερμού) 11:00π.μ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

Για την Ε.Γ
Του Ν.Τ Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                                                    ΠΑΝ. ΚΑΤΣΑΒΕΛΛΗΣΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ


7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Απεργούμε – συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στα Κεντρικά Λύκεια, 11 πμ
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» στην προσπάθεια επιβολής νέων σκληρών μέτρων του τρίτου μνημονίου, που έχουν στόχο να αρπάξουν από τους ήδη καθημαγμένους εργαζόμενους έως 5,4 δισ. € για να καλύψουν το «δημοσιονομικό κενό». Μοίρασαν το βάρος ισόποσα:1,8 δισ. € θα προέλθουν από την άμεση φορολογία, 1,8 δισ. € από τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και άλλα 1,8 δισ. € από την έμμεση φορολογία. Δήλωσε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης πως «τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα» ενώ ο Κ. Μητσοτάκης πως «χρειάζεται μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, μείωση μισθών και επιβολή της αξιολόγησης στο δημόσιο». Όλα αυτά γίνονται στον απόηχο της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για τους πρόσφυγες και της δολοφονικής επίθεσης στις Βρυξέλλες, στην οποία η ΕΕ απαντά με περισσότερη καταστολή και στρατοκρατία, ενώ δυναμώνουν οι ξενοφοβικές φωνές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα μέτρα στο ασφαλιστικό θα είναι πολύ χειρότερα από την «κυβερνητική πρόταση» στους θεσμούς. Φαίνεται ότι έχουν «κλειδώσει» η μείωση της εθνικής σύνταξης από τα 384€ στα 350€ ή και χαμηλότερα για ασφάλιση 20 ετών, ενώ σε περιπτώσεις συνταξιοδότησης με 15 ως 20 έτη ασφάλισης, η εθνική σύνταξη μπορεί να είναι χαμηλότερη από 300€. Τα ποσοστά αναπλήρωσης που αφορούν την αναλογική σύνταξη θα είναι ακόμα πιο κάτω από το 0,8% για τα 15-25 χρόνια ασφάλισης. Συζητιούνται οριζόντιες μειώσεις 7% στις επικουρικές και μειώσεις από 20% ως και 30% στα εφάπαξ του Δημοσίου. Ήδη αποφάσισαν τη νέα περικοπή (κατά 32,5%) του μερίσματος του ΜΤΠΥ. Η διατήρηση της «προσωπικής διαφοράς» μέχρι το 2018 θα εξαρτηθεί από το «την επιτυχία περιστολής της συνταξιοδοτικής δαπάνης». Στο φορολογικό όσοι έχουν εισοδήματα από 10.000 έως 20.000€ – κάτι που αφορά την μεγάλη μάζα των εργαζομένων στην υγεία – θα δουν αύξηση φόρων μέσω της αύξησης του συντελεστή φορολόγησης και της εισφοράς αλληλεγγύης. Το αφορολόγητο θα μειωθεί από τα 9.550€ που είναι σήμερα ενώ 1,8 δισ.€ θα εισπραχθούν από την αύξηση των έμμεσων φόρων (καύσιμα, τέλη κυκλοφορίας, κινητή τηλεφωνία κτλ).

Στην υγεία η κατάσταση κατάρρευσης συνεχίζεται. Τις ελλείψεις υλικών και τα κενά σε γιατρούς και προσωπικό δεν μπορούν να καλύψουν οι προσφορές ιδιωτών και ΜΚΟ, τα προγράμματα ωφελούμενων πενταμηνιτών και τα μπλοκάκια μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και οι αναγκαστικές μετακινήσεις εργαζομένων. Όπως λέγαμε στην ανακοίνωση μας στις 21/3/16 «άμεσα θα πρέπει να σπάσει η πολιτική της υποχρηματοδότησης και το πάγωμα των προσλήψεων στην υγεία. Αυτό είναι μια επείγουσα ανάγκη για όλη τη χώρα, όμως αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τη Λέσβο, λόγω της επιβάρυνσης από την αυξημένη προσέλευση προσφύγων. Προτείνουμε να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι κενές θέσεις γιατρών και εργαζομένων στο ΓΝΜ και τα ΚΥ με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και για να σταματήσει η μετανάστευση ιατρών. Να επικαιροποιηθεί ο οργανισμός λειτουργίας της ΜΥ Μυτιλήνης και να προκηρυχθούν αντίστοιχα οι κενές θέσεις. Να καθιερωθούν θετικά κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών και προσωπικού σε μονάδες απομακρυσμένων περιοχών. Να υπάρξει αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής 24ωρη εφημερία και η λειτουργία του Νοσοκομείου και των μονάδων του ΠΕΔΥ. Να καταβάλλονται άμεσα και χωρίς περικοπές οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες των εργαζομένων. Να καλυφθεί η δωρεάν σίτιση κατά την διάρκεια της εφημερίας. Να υπάρξει αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου και να πληρωθούν οι οφειλόμενες εφημερίες του 2012 και οι πρόσθετες εφημερίες του 2015. Λέμε όχι στις αναγκαστικές μετακινήσεις γιατρών εντός και εκτός νησιού και στον εξαναγκασμό σε εφημερίες μακριά από τον χώρο εργασίας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών. Λέμε ναι στην αποσύνδεση και την πλήρη αυτονομία του Νοσοκομείου Λήμνου από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Να προσληφθούν μεταφραστές για την 24ωρη κάλυψη των αναγκών».

Είναι ανάγκη να σπάσουμε το κλίμα αναμονής που καλλιεργούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, να δείξουμε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να παίζει άλλο με τις ζωές μας. Τα μνημόνια, η εξυπηρέτηση του χρέους, η υποταγή στην ΕΕ δεν είναι μονόδρομος. Να συγκροτηθεί ένα ευρύ κοινωνικοπολιτικό μέτωπο, ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την κυβέρνηση και τις μνημονιακές πολιτικές. Καλούμε σε αποφασιστική απεργιακή κλιμάκωση και συντονισμό εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχομεσαίων αγροτών, για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ να αντιλαϊκά μέτρα.

Μυτιλήνη, 3 Απριλίου 2016

ο Πρόεδρος                  ο Γραμματέας

Στρατής Παυλής       Νίκος Χρυσαφίδης
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ
Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις Δημόσιες Υπηρεσίες Ν. Λέσβου


Πέμπτη 7 Απρίλη 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο

Όλοι και όλες στην ταξική απεργιακή συγκέντρωση

11:00 π.μ. στην πλατεία Σαπφούς

Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο. Έχει τη στήριξη συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων και των μονοπωλιακών ομίλων.

Η κυβερνητική προπαγάνδα δεν ξεγελάει πια κανέναν. Μάθαμε καλά τα τελευταία χρόνια τι σημαίνουν οι εκφράσεις που πιπιλίζουν οι κυβερνήσεις, όπως «σκληρή διαπραγμάτευση», «κόκκινες γραμμές». Αποδείχτηκε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη «βρώμικη δουλειά» που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι. Με τη φοροληστεία και τις περικοπές, γνωρίσαμε την πικρή γεύση που έχουν για τους εργαζόμενους η «ελάφρυνση χρέους» και η νέα καπιταλιστική ανάπτυξη που τάζουν, έχουμε πλέον καταλάβει ποιος θα κληθεί να τις πληρώσει.
Η επίθεση που αντιμετωπίζουμε δεν αφορά μόνο το ασφαλιστικό: αφορά το εισόδημα και τα δικαιώματα όλων των εργαζόμενων -στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα- και άλλων λαϊκών στρωμάτων. Είναι επίσης μια επίθεση που θα συνεχιστεί αν δεν τη σταματήσουμε με τον αγώνα μας που πρέπει να είναι κι αυτός διαρκής και συνολικός, να στρέφεται ενάντια στις αληθινές αιτίες των αντιλαϊκών πολιτικών, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς υπηρέτες της κερδοφορίας του.
Ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός στην ΑΔΕΔΥ και στις μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, συνεχίζει να αποπροσανατολίζει τους δημοσίους υπαλλήλους με τη συνενοχή και όσων πλασάρονται ως «αντιμνημονιακές δυνάμεις» (επειδή δεν έχουν γίνει ακόμα κυβερνητικές).

Αποπροσανατολίζουν, άλλοτε με δέλεαρ «εξαιρέσεις» και βολέματα για τον α ή β κλάδο ή κατηγορία υπαλλήλων, άλλοτε με συνθήματα που στοχοποιούν μόνο τους «δανειστές» και βγάζουν λάδι το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, άλλοτε με «μαγικές λύσεις» που θα έρθουν με μια διαφορετική οικονομική διαχείριση του καπιταλισμού (χωρίς ευρώ με αυτόνομη «εθνική ανάπτυξη»). Δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί, μέχρι χτες, μας καλούσαν να μουτζώνουμε παρέα στις πλατείες. Ούτε είναι τυχαίο που στην πράξη ακόμη και σήμερα υπονομεύουν και συκοφαντούν τις απεργίες όταν τις προκηρύσσουν και που στην πράξη μας κρατούν απομονωμένους από τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό.

Στις 4 Φλεβάρη, το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο που οργάνωσε το ταξικό Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο στη Μυτιλήνη, μας έδωσε μια ιδέα πόσο μεγάλη δύναμη μπορούν να αποκτούν οι αγώνες μας όταν στοχεύουν σωστά και όχι στα τυφλά. Έδειξε πως μόνο ενωμένοι σε μια κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στους εργατοϋπάλληλους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους και στη νεολαία,  μόνο στοχεύοντας την πηγή της σύγχρονης εξαθλίωσης - δηλαδή την εκμετάλλευση της δουλειάς μας από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό- μπορούμε να ανακόψουμε και να ανατρέψουμε μέτρα που ισοπεδώνουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Σας καλούμε στις 7 Απρίλη να κάνετε ένα ακόμα βήμα στην ίδια κατεύθυνση, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και προετοιμάζοντας ενεργά σε κάθε σωματείο τη μεγάλη μάχη της 48ωρης γενικής απεργίας όταν ο νόμος-λαιμητόμος κατατεθεί στη Βουλή.


ΠΟΕ – ΟΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ  7 Απριλίου 2016

Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία  που προκήρυξε η  ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ την  Πέμπτη 7 Απριλίου 2016
Η απεργία αυτή αποτελεί τη συνέχεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της 4ης Φεβρουαρίου 2016, όπου εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω.

Ζητάμε

Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου - Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.

Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και κατάργηση του καθεστώτος της 5μηνης εργασίας που διαιρεί τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους.
Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας.

Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) που ισχύει με το Ν.3660/2008 για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, διεκδικώντας ταυτόχρονα την επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες - κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς.

Η συμμετοχή όλων στην απεργία είναι απαραίτητη γιατί από την επιτυχία της απεργίας θα εξαρτηθεί η αποτροπή των πολιτικών που θα χειροτερέψουν τη μισθολογική και εργασιακή μας κατάσταση!

Όλοι στη συγκέντρωση του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στα κεντρικά Λύκεια.


                                                            Το Δ.Σ. του Συλλόγου