Άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ«ΠΥΡΣΟΣ 2016» σε Λέσβο, Χίο, Λήμνο, Σάμο

Άσκηση ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στα τέσσερα Νησιά αρμοδιότητάς της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Βορείου Αιγαίου: την Λέσβο, την Λήμνο, την Χίο και την Σάμο


Προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων, θα πραγματοποιηθεί άσκηση ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, στα τέσσερα Νησιά αρμοδιότητάς της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Βορείου Αιγαίου:
την Λέσβο, την Λήμνο, την Χίο και την Σάμο με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2016», το πρωί της Τετάρτης 20 Απριλίου  2016.

Για το Νησί της Λέσβου το σενάριο της άσκησης βασίζεται σε έναρξη συμβάντος πυρκαγιάς, σε δασική περιοχή της Νήσου.

Η πυρκαγιά σε δασική πευκόφυτη περιοχή, θα προκαλέσει ξεχωριστής φύσης έκτακτα επεισόδια, τραυματισμένα άτομα από την πυρκαγιά κ.α.

Η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις ανωτέρω καταστάσεις, σύμφωνα με την αποστολή και τις αρμοδιότητές τους και με βάση το ισχύον συνταχθέν «Σχέδιο Αντιμετώπισης Δασικών Πυρκαγιών» σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς που εμπλέκονται στην δασοπυρόσβεση.


Έχουν κληθεί να συμμετάσχουν στην άσκηση η 98 ΑΔΤΕ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, (Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου), η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, η Διεύθυνση Δασών Νομού Λέσβου με δασοφύλακες και δασολόγους, ο Δήμος Λέσβου, το Ε.Κ.Α.Β., και η ΔΕ.ΔΗ.Ε Λέσβου.