Φορολογικές δηλώσεις 2016: Φοροαπαλλαγές τέλος!

Την κατάργηση των περισσοτέρων φοροαπαλλαγών που δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα και τη ριζική αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων προαναγγέλλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με το «Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης» για το τρέχον έτος, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα.


Επιπλέον, η ΓΓΔΕ αποκαλύπτει ότι ετοιμάζονται νέες παρεμβάσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο και πως η δημιουργία του περιουσιολογίου μετατίθεται για το τέλος Ιουνίου του 2017.

Στη σελίδα 52 του πολυσέλιδου κειμένου του Επιχειρησιακού Σχεδίου για το 2016, η ΓΓΔΕ αναφέρει ότι μέχρι τις 31-12-2016 θα επανεξεταστεί το πλαίσιο των φοροαπαλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ μέχρι τις 30-11-2016 θα έχει καταρτιστεί εισήγηση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου στη φορολογία ακινήτων.

Ουσιαστικά, η ΓΓΔΕ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζεται η κατάργηση μεγάλου αριθμού φοροαπαλλαγών για εκατομμύρια φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», θα μπουν στο στόχαστρο όλες οι εκπτώσεις φόρου και οι απαλλαγές που έχουν απομείνει στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, όπως:
* η μείωση του ετήσιου φόρου εισοδήματος που παρέχεται στους μισθωτούς και συνταξιούχους,
* η έκπτωση του 10% των εξόδων για δωρεές, ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη,
* οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος που ισχύουν για τους αναπήρους,
* οι μειώσεις του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών με πληθυσμό μέχρι 3.100 κατοίκους.Πηγη:  www.newsbomb.gr