Απελάθηκαν με αεροπλάνο από την Μυτιλήνη για τα Άδανα της Τουρκίας 13 Σύριοι πρόσφυγες χωρίς απρόοπτα- Ηρεμία στην Μορια…σε τεταμένο κλίμα (ΦΩΤΟ)

Πριν λίγο επαναπροωθηθηκαν στην Τουρκία, αεροπορικώς με πτήση από τη Μυτιλήνη για τα Άδανα 13 Σύριοι πρόσφυγες οι οποίοι βλέποντας ότι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα ζήτησαν να επιστρέψουν προκειμένου να συμμετέχουν σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης από την Τουρκία στην Ευρώπη.


Η επιβίβαση στο αεροσκάφος έγινε με απόλυτη ηρεμία και με την συνοδεία αστυνομικών της Frontex αλλά και αστυνομικών της ΕΛ. ΑΣ για την ασφάλεια του ταξιδιού.

Όπως η επιτελάρχης της ΕΛΑΣ Ζαχαρούλα Τσιριγώτη είχε παλιότερα δηλώσει οι Σύριοι πρόσφυγες θα επιστρέφουν αεροπορικώς στα Άδανα, καθώς εκεί υπάρχουν κέντρα φιλοξενίας Σύρων προσφύγων.

Ο αριθμός όσων θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία αναμένεται να αυξηθεί μετά το Πάσχα, όταν θα αρχίσουν να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις των αιτούντων άσυλο, οι οποίες και απορρίφθηκαν σε πρώτο βαθμό.

Ηρεμία…στην Μορια

Εν τω μεταξύ ηρεμία επικρατεί από χτες αργά τα μεσάνυχτα στο κέντρο κράτησης της Μοριας μετά κα τις χθεσινές ταραχές.

Πάντως η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι με τους μετανάστες να έχουν φτάσει στα όρια τους για τις συνθήκες διαβίωσης αλλά και για την παραμονή τους μέσα στο κέντρο.

Η αστυνομία μαζί με τον στρατό από το πρωί ξεκίνησαν μια διαδικασία καταγραφής το ζημιών μέσα στο κέντρο κράτησης ώστε να αποκατασταθούν άμεσα

ΦΩΤΟ από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης