Στην Μυτιλήνη ο Πρόεδρος του SOS Villages και ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων Υποστήριξης Προσφύγων των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος

Στην Μυτιλήνη ο Πρόεδρος του SOS Villages και ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων Υποστήριξης Προσφύγων των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Ψάνη και τους Αντιδημάρχους, Κώστα Κατσαρό και Νίκο Καρασάββα, πραγματοποίησαν χθες το πρωί, στο Παλαιό Δημαρχείο ο Πρόεδρος του SOS Villages, υπεύθυνος για προγράμματα σε καταστάσεις κρίσης, κ. Andrea Papp, ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων Υποστήριξης Προσφύγων των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Αντωνάτος και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, κα Κοντέλλη Αλεξάνδρα.

Κατ τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η δυνατότητα ενίσχυσης του Δήμου Λέσβου από τα Χωριά  SOS, σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη προγραμμάτων για τη στήριξη και φιλοξενία ανηλίκων προσφύγων, καθώς και για την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα υποδομών (πάρκα, παιδικές χαρές κ.α.).


Η συνάντηση ήταν γόνιμη και εποικοδομητική, αφού οι εκπρόσωποι των  SOS Villages, δεσμεύθηκαν ότι θα συνδράμουν το Δήμο Λέσβου, στην προσπάθεια που καταβάλει για αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα των ανήλικων παιδιών.