Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην προκυμαία Μυτιλήνης (ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην προκυμαία Μυτιλήνης.


Με τη συμμετοχή πολλών μαθητών από όλα τα σχολεία της Μυτιλήνης και στρατιωτικά τμήματα της 98 ΑΔΤΕ πραγματοποιήθηκε φέτος η  παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Προκυμαία Της Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου τελέστηκε το πρωί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Μετά τη δοξολογία κατέθεσαν στεφάνια ο Γ.Γ.Α.Ν.Π κος Γιαννελλης, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ Κυτελης, ο αντιπεριφερειαρχης κος Βαλσαμιδης, και εκπρόσωπος του Δήμαρχου Λέσβου στον τάφο του Εθνεγέρτη Ουγγροβλαχίας Ιγνατίου, που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος.

Αμέσως μετά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας από τον Γ.Γ.Α.Ν.Π κος Γιαννελλης, τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ Κυτελη, το Στρατιωτικό Διοικητή,  εκπρόσωπο του Δήμαρχου Λέσβου, τους Δ/τές των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος, τις αντιπροσωπείες των Απόστρατων, τις αντιπροσωπείες των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, καθώς και από τα παραρτήματα των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ.Γ.Α.Ν.Π κος Γιαννελλης. Η παρέλαση κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα.

Από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έλλειπαν ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ο οποίος απουσιάζει στην Ρωσία για θέματα του Δήμου, καθώς και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου για επαγγελματικούς λόγους.

Γύρω στις 12:15 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Στην παρέλαση συμμετείχαν οι Ανάπηροι και Θύματα Πολέμου, των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, μαθητές και μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι και Οδηγοί, τοπικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι, καθώς και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Η παρέλαση έγινε με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ.

Παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και δημοτικούς συμβούλους όπως και αντιδημάρχους, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ και ο μητροπολίτης Μυτιλήνης κ Ιάκωβος,  κ.α

Δήλωση περιφερειάρχης Β. Α για την 25η Μαρτίου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, από τη Χίο όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, μέρα μεγάλης εθνικής εορτής, οφείλουμε να δούμε με την  αποφασιστικότητα που χρειάζεται τα προβλήματα της εποχής μας και να εργαστούμε με πνεύμα ενότητας και αφοσίωσης, για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του σήμερα».

Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα- αποσπάσματα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV από την μαθητική, πολιτική και στρατιωτική παρέλαση αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων.. 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ….

Ρεπορτάζ-Φώτο Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)


Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα

Μαθητική-Πολιτική παρέλαση-Δήλωση Γιαννελλη- 25 Μαρτίου 2016 Μυτιλήνη


Στρατιωτική παρέλαση- 25 Μαρτίου 2016 Μυτιλήνη


Αποκλειστικές Φωτογραφίες


Φώτο Μαριλενα Σαχινι (Ρεπόρτερ-συνεργάτης LesvosPost.com)