Στην Ρωσία ο Δήμαρχος Λέσβου- Επαφές για τον τουρισμό της Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ηγούμενος της αποστολής του Δήμου Λέσβου που βρίσκεται στη Μόσχα με την ευκαιρία της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΜΙΤΤ και στο πλαίσιο αυτό παράλληλα πραγματοποιεί συναντήσεις με υψηλούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της Ρωσίας καθώς και με δημοσιογράφους.


Στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών η αποστολή της Λέσβου σήμερα, Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, είχε συναντήσεις με τον  κ. Σουρέν Ογκνιέσοβιτς Βαρντανιάν, αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου Μόσχας, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο Υπουργειο εξωτερικών της Ρωσίας όπου συναντήθηκε με τον κ. Αλεξάντρ Πετρόβιτς Σερμπακώφ, υψηλότατο στελεχος του Υπουργειου και αρμόδιο για θέματα νοτιας Ευρώπης. Και στις δύο συναντήσεις ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η Λέσβος είανι ένας εξαιρετικά όμορφος και απόλυτα ασφαλής προορισμός ενώ στην συνέχεια είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ευκαιρίες και δυνατότητες  συνεργειών σε ποιλιτιστικό, τουριστικό, εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο και στην ανάγκη σύσφιξη των σχέσεων μεταξυ των λαών μας. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος παρεχώρησε συνέντευξη σε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεια,το Ιντερφαξ, προβάλλοντας το νησί μας ως ελκυστικό φιλικό και ασφαλή προορισμό προς τους Ρώσους πολίτες.


Την ισχυρή αποστολή της Λέσβου αποτελούν οι κυρίες Ευγενία Κριτσέφσκαγια, πρόεδρος της ομοσπονδίας Ρώσων συμπατριωτών στην Ελλάδα, και  Ντίνα Σαράντη, πρόεδρος του κέντρου πολιτισμού και ανάπτυξης ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ ΕΥΡΑΣΙΑ. Επισης, ο αντιπρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου κ. Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και ο Γ. Κουλαγίνης καθώς και η κ. Αθηνά Κοκοσιούλη, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας. Οι κυρίες Κριτσεφσκαγια, Σαράντη και οι κύριοι Χατζηκυριάκος και Κουλαγίνης είναι μέλη της ομάδας έργου του Δήμου Λέσβου για το έτος 2016 «Ελλάδας – Ρωσίας».