Το κύκλωμα που εκμεταλλεύεται ανθρώπινο πόνο στη Μυτιλήνη, ο ύποπτος ρόλος των ΜΚΟ και η πτώση των προκρατησεων

Όπου υπάρχει απόγνωση και ανθρώπινος πόνος φαίνεται ότι είναι μοιραίο να στήνεται αυτόματα και μια μακάβρια επιχείρηση εκμετάλλευσης των πιο βασανισμένων ανθρώπων, των προσφύγων.


Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον απεσταλμένο της neakriti.gr Λευτέρη Κουμαντάκη ο πρόεδρος της ένωσης τουριστικών πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης, στη Μυτιλήνη λειτουργεί παρακράτος «τουριστικών πρακτόρων» το οποίο «κέρδισε» μαύρο χρήμα πατώντας στην ανθρώπινη τραγωδία και συγκεκριμένα περίπου  120 εκ.ευρώ από τον Απρίλιο .

Ο κ. Σαμιώτης έκανε λόγο για αθλιότητες και αερητζήδες και μίλησε ξεκάθαρα για στυγνή εκμετάλλευση των προσφύγων.

Όπως είπε πρόκειται για άτομα που δεν ανήκουν στην ένωση , είναι άσχετα με το επάγγελμα που έφεραν ξενόγλωσσους στήνοντας το δικό τους «πρακτορείο».
Όπως πάντα υποστήριξε οι ασυνείδητοι «πράκτορες» προσεγγίζουν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και τους υπόσχονται με το αζημίωτο μεταφορά από τη Μυτιλήνη προς τον Πειραιά και τελικό προορισμό συνήθως την Ειδομένη.

Το «πακέτο» περιλαμβάνει εισιτήρια λεωφορείου, πλοίου  και μεταφορές ,αλλά πάντα  με σκοπό να βγάλουν χρήματα στις πλάτες των προσφύγων .Μάλιστα επειδή η κατάσταση βρήκε απροετοίμαστους τους φορείς , τώρα πλέον γίνεται έρευνα για ποιοι έχουν άδεια και ποιοι όχι.

Ύποπτος ρόλος ΜΚΟ

Και ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Παναγιώτης Προβέντζας έκανε λόγο για ύποπτες μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες ξεφυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια». Συνολικά εκτιμάται ότι δρουν 80 οργανώσεις και έτσι άρχισε η έρευνα «για  να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε» όπως είπε χαρακτηριστικά , ενώ ζητήθηκε από τις οργανώσεις και πιστοποίηση .
Ευχαρίστησε πάντως τους ιατρικούς συλλόγους της Κρήτης για την εθελοντική προσφορά τους.  

Πτώση προκρατήσεων

Και ο πρόεδρος των ξενοδόχων έκανε λόγο για μείωση της των προκρατήσεων κατά 80% και των πτήσεων τσάρτερ που έπεσαν από τα 25 στα 13.

Αποστολή: Λευτέρης Κουμαντάκης
Επιμέλεια: Φιλία Σαριδάκη


Πηγή neakriti.gr


*** Η αποστολή της ΚΤΗΤΗΣ TV ολοκληρώθηκε χτες. Το οδοιπορικό, ρεπορτάζ και ντοκιμαντέρ της ΚΡΗΤΗ TV έγινε με την βοήθεια του LesvosPost.com και του Δ/ντη του LesvosPost.com Στεφάνου Γεώργιου. Σύντομα το ντοκιμαντέρ θα είναι στον αέρα της ΚΡΗΤΗΣ TV.