Πάνος Πίτσιος «Δεν εμπλέκομαι εγώ σε θέματα τουρισμού στο Δήμο Λέσβου»

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της κοινότητας Μυτιλήνης Πάνου Πίτσιου σε χθεσινό σχόλιο των «Νέων της Λέσβου» για την οργάνωση του Δήμου σε θέματα τουρισμού και την τύχη του κοινού τουριστικού φορέα που ενώ επρόκειτο να συσταθεί η όλη διαδικασία καθυστερεί.


Στο ερώτημα της εφημερίδας μας γιατί ο κ. Πίτσιος και ο κ. Αστυρακάκης δεν απάντησαν στα κρίσιμα ερωτήματα που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Στράτος Γεωργούλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυτιλήνης σημειώνει ότι «δεν απάντησα, διότι πολύ απλά δεν όφειλα να απαντήσω, αφού δεν έχω την παραμικρή εμπλοκή από οιαδήποτε θεσμική θέση ευθύνης σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης του τόπου. Η μέχρι σήμερα ανάμειξή μου ορισμένες φορές, σε κάποια projects που άπτονται του τουρισμού, είναι απλώς επιβοηθητική και εντελώς μεμονωμένη και αποσπασματική».

Για το θέμα του Οργανισμού Τουριστικής προβολής Λέσβου ο κ. Πίτσιος σημειώνει ότι «η ορθή  λειτουργία του θα θέσει, όπως σωστά αναφέρετε, σε οργανωμένη βάση τα ζητήματα του τουρισμού. Επειδή είχα την τιμή να είμαι ο άνθρωπος που ξεκίνησα όλες τις ενέργειες σύστασής του και παρόλο ότι δεν έχω συμπεριληφθεί ούτε ως αναπληρωματικό μέλος στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ενημερώνω ότι οι διαδικασίες ίδρυσής του έχουν ολοκληρωθεί εδώ και αρκετό καιρό, με τη λήψη των σχετικών  αποφάσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την τελική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου».

Σύμφωνα με τον κ. Πίτσιο το καταστατικό πλέον βρίσκεται στα χέρια των νομικών υπηρεσιών, προκειμένου να συσταθεί και επίσημα με απόφαση του Πρωτοδικείου, η αμιγής Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Τουριστικής ανάπτυξης Λέσβου, που βασίζεται στο άρθρο 101 του Νόμου 3852  (“Καλλικράτης”).


Πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ