Στον Δήμαρχο Λέσβου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη τη Μυτιλήνη.


Στις 09:30 σήμερα Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε στο Παλαιό Δημαρχείο, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος επισκέπτεται τη Λέσβο. Στις 11.00 θα έχει Συνάντηση με την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου. Στις 12.30 θα επισκεφτεί το «hot spot» στη Μόρια και στις 19.30 θα πραγματοποιήσει την κεντρική Ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

Ο Δήμαρχος, αφού καλωσόρισε τον κ. Κουτσούμπα, τον ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού μας. Αναφέρθηκε εκτενώς στις συντονισμένες δράσεις του Δήμου Λέσβου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και στις ανάγκες που υπάρχουν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε καθώς στις επιπτώσεις στον τουρισμό και επεσήμανε την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής στήριξης του τόπου μας, αξιοποιώντας κάθε σχετική δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γαληνός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για δημοσιεύματα που χρησιμοποιώντας περυσινό φωτογραφικό υλικό, επιχειρούν να εμφανίσουν εικόνα πολύ διαφορετική από αυτή που υπάρχει σήμερα, υπονομεύοντας ουσιαστικά τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προσφυγικού. «Η συνολική εικόνα της Λέσβου αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι το νησί μας παραμένει ένας τόπος φιλόξενος, όμορφος και πάνω από όλα ασφαλής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Αμέσως μετά ο κ. Κουτσούμπας, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αναλυτικά ενημέρωση, ανέπτυξε διεξοδικά τις θέσεις του ΚΚΕ για το προσφυγικό.


Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος, χάρισε στον κ. Κουτσούμπα αναμνηστικά δώρα. Τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, συνόδευαν ο Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκη Τσιριγώτη, Κωνσταντίνα Κοτζαδημητρίου, ο πρώην Βουλευτής, Σταύρος Σκοπελίτης και στελέχη του κόμματος.