«Η ΛΕΣΒΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΧΡΟΝΙΑ- ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΔΑΦΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΙΣΒΟΡΙ»

«Η ΛΕΣΒΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΧΡΟΝΙΑ- ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΔΑΦΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΙΣΒΟΡΙ»


Προσκαλούμε κάθε  ενδιαφερόμενο και ιδιαίτερα τους Λεσβιακούς  Συλλόγους Αθηνών  στο Σεμινάριο, με θέμα: « Η ΛΕΣΒΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΧΡΟΝΙΑ- ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΔΑΦΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΙΣΒΟΡΙ», το οποίο θα διεξαχθεί, την Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016,  στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο ¨ΑΛΚΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ¨, του Κεντρικού Κτηρίου Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).
 
Την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση διοργανώνουν οι καθηγήτριες, κα Κουρτέση – Φιλλιπάκη  του Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Νένα Γαλανίδου του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία διευθύνει τις αρχαιολογικές έρευνες στα Ροδαφνίδια Λισβορίου.
 
Ο Δήμος Λέσβου, από την πρώτη στιγμή στηρίζει την αρχαιολογική έρευνα με οικονομικά και τεχνικά μέσα, ενώ προχωρά   σε ενέργειες  δημιουργίας Κέντρου Ενημέρωσης στο Λισβόρι, το οποίο θα αποτελέσει άλλον ένα σημαντικότατο πόλο έλξης επαφής  του επισκέπτη  όχι μόνο με το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον και τις ιαματικές πηγές αλλά και τη γνώση της προϊστορίας αυτού του τόπου.
 
Ο  συντοπίτης μας Άλκης Αργυριάδης (1930-1988), το όνομα του οποίου δόθηκε στο Αμφιθέατρο, όπου θα διεξαχθεί το σεμινάριο, υπήρξε ένας καταξιωμένος Πανεπιστημιακός Δάσκαλος που έφυγε από τη ζωή πρόωρα. Διετέλεσε  Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Αντιδήμαρχος

Στρατής Τζιμής