Μύρισε Τσίκνα η Λέσβος- Τραγούδι άφθονο κρέας και κρασί έδωσαν άλλο τόνο και χρώμα στην Μυτιλήνη- (ΦΩΤΟ)

Οι πρώτες ψησταριές έχουν στηθεί από το πρωί και το τσίκνισμα έχει αρχίσει. Παρά την κρίση και τη γκρίζα καθημερινότητα η Λέσβος αντιστέκεται και φέτος .

Τα κάρβουνα άναψαν και τα κρεατικά μπήκαν στη φωτιά.

Όποιος ξεκίνησε από νωρίς σήμερα Τσικνοπέμπτη 03/03/2016 την βόλτα του ή πηγαίνοντας στη δουλειά του, είδε σε πολλά σημεία του κέντρου της Μυτιλήνης και όχι μόνο, να ετοιμάζονται οι ψησταριές όπου θα ψηθούν σουβλάκια, λουκάνικα, σουβλάκια - κοτόπουλο και μπιφτέκια, προκειμένου όλοι να γιορτάσουν και να χαρούν την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.

Στο κέντρο και στις γειτονιές, στα πεζοδρόμια και στις πλατείες, στις γωνιές, στα σχολεία, στα καφέ και ουζερί, η τσίκνα…απλώθηκε παντού! 

Μεζεδοπωλεία, ταβερνάκια και καφετέριες μέχρι τα κρεοπωλεία ακόμα και "άσχετα" με το είδος της εστίασης, μαγαζιά της Μυτιλήνης αλλά και όλης της Λέσβου έχουν ετοιμάσει "θράκες" για να ψήσουν.

Στην πλατεία Σαπφούς, στις 11:30 π.μ η κοινωνική Κουζίνα “Ο άλλος άνθρωπος” έβαλλε τις ψησταριές στο φουλ και έδωσε χαρά και φαγητό σε άπορους και πρόσφυγες που περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο. 

Στην Κεντρική Αγορά Μυτιλήνης στην Ερμού στις 18:00 έως τώρα διοργανώθηκε τσίκνισμα από επαγγελματίες και την οργανωτική επιτροπή όπου πάνω σε μαγκάλια μπήκαν τα  σουβλάκια, και με άφθονο Κρασί, χορό και τραγούδι έχει ανάψει αυτήν την ώρα για τα καλά το γλέντι.  . Το τσίκνισμα βρίσκεται σε εξέλιξη στον πεζόδρομο της Ερμού, σε στενάκια του Ιστορικού Κέντρου και σε διάφορα άλλα μέρη.

Και του χρόνου με υγεία…..