Εγκληματική ομάδα Ρομα στην Μυτιλήνη είχε ρημάξει καταστήματα της Παγανης- Διέρρηξαν και το Δημοτικό Θέατρο

Εξαρθρώθηκε, χθες (21-03-2016) το μεσημέρι, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τριμελής εγκληματική ομάδα ημεδαπών (Ρομά), που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και καταστήματα στη Μυτιλήνη.


Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί (Ρομά), ηλικίας 18, 20 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για πρόκληση φθορών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει, το τελευταίο τετραήμερο, επτά (7) τουλάχιστον κλοπές – διαρρήξεις, σε καταστήματα και επιχειρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι κλοπές αφορούν, επιχειρήσεις – καταστήματα στην περιοχή της Παγανής και στο κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι δράστες, δρώντας απογευματινές και νυχτερινές κυρίως ώρες, παραβίαζαν εισόδους καταστημάτων και επιχειρήσεων και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαιρούσαν χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα, προκαλώντας κατά περίπτωση και φθορές.

Η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, ενώ προκλήθηκαν φθορές αξίας άνω των 2.700 ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε και κατασχέθηκε.   

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες συναφείς πράξεις.