Κατασχέσεις – εξπρές με ηλεκτρονικό τρόπο για όσους έχουν χρέη

Ηλεκτρονικά και με διαδικασίες εξπρές έρχονται οι κατασχέσεις από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, που όπως όλα δείχνουν ως τώρα και από τον περασμένο Δεκέμβριο έκανε απλά... πρόβες κατασχέσεων.


Τσουνάμι θα πέσουν όπως όλα δείχνουν τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια καθώς ενώ όλη τη χρονιά πέρυσι με την κλασική χειρόγραφη διαδικασία οι εισπράξεις ήταν 5 εκατομμύρια, μόνο από τον Δεκέμβριο ως τώρα το αντίστοιχο ποσό που εισπράχθηκε μέσω των ηλεκτρονικών κατασχέσεων φτάνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στο στόχαστρο μπαίνουν 272.400 οφειλέτες με χρέη στα Ταμεία οι οποίοι έχουν εντοπιστεί μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων πως συστηματικά δεν πληρώνουν.

Το... σαφάρι ωστόσο συνεχίζεται και για να μπει κανείς στο στόχαστρο των ελεγκτών και στη συνέχεια να πάρει σειρά για το ηλεκτρονικό κατασχετήριο εξετάζεται:

Το ύψος και η παλαιότητα της οφειλής.
Η συνέπεια στην καταβολή των οφειλών
Η ηλικία και τα χαρακτηριστικά του οφειλέτη
Η ύπαρξη ή μη ρύθμισης των οφειλών

Άλλα πιθανά μέτρα σε βάρος του οφειλέτη στο παρελθόν και η συμπεριφορά του.

Ουσιαστικά μπαίνει ένα point system το οποίο έχει στόχο να δείξει πόσα από τα πλέον των 15 δισ. Των οφειλών μπορούν να εισπραχθούν και στη συνέχεια οι οφειλέτες στοχοποιούνται ένας ένας μέσω των κατασχέσεων.


Πηγη newsit.gr