Έτοιμο το νέο πάρκο αναψυχής στο δάσος του Τσίγκου στην Αγιάσο- Αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους δημότες και επισκέπτες του νησιού μας

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, το νέο πάρκο αναψυχής στο δάσος του Τσίγκου στην Αγιάσο, κοντά στον Άγιο Δημήτριο, που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης και χώρο ψυχαγωγίας για τους δημότες του νησιού μας και τους επισκέπτες, που διέρχονται της κεντρικής οδικής αρτηρίας.


Το έργο στην περιοχή όπου ήταν παλιότερα το Στρατιωτικό Φυλάκιο της Αγιάσου, εντάχθηκε, χρηματοδοτήθηκε και εκτελέστηκε από το προηγούμενο ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, σύγχρονες εγκαταστάσεις παιδικής χαράς, με κούνιες και όργανα ψυχαγωγίας για τα παιδιά, ένα καλαίσθητο αναψυκτήριο, παγκάκια, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδο βόλεϊ και χώρους περιπάτου.

Σχολιάζοντας ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, τονίζοντας ότι μαζί με τις περιπατητικές διαδρομές του Αμπελικού που είναι σε εξέλιξη, θα αποτελέσουν μία αξιόλογη επιλογή ψυχαγωγίας στο φυσικό περιβάλλον:
«Θεωρώ ότι ο χώρος αυτός, θα αξιοποιηθεί από μικρούς και μεγάλους και κυρίως από οικογένειες που θα μπορούν να κάνουν τη βόλτα ή την εκδρομή τους κοντά στη φύση και στο πανέμορφο δάσος του Τσίγκου. 

Είχε δεχθεί παρεμβάσεις και τα προηγούμενα χρόνια από άλλες δημοτικές αρχές, ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων οι παλιές υποδομές δεν ήταν πλέον σε καλή κατάσταση κι έτσι προχωρήσαμε σε κάτι πιο ολοκληρωμένο, που να περιλαμβάνει περισσότερες δραστηριότητες».
Αναφερόμενος στη συνέχεια ο Σπ. Γαληνός, στα έργα του Δήμου Λέσβου, τα οποία είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο ΕΣΠΑ και δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν, σημείωσε ότι ο Δήμος είναι σε επαφή και συνεννόηση με το Υπουργείο για την ολοκλήρωσή τους.

«Τα έργα που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν και είναι αρκετά, όπως η πλατεία της Άντισσας, το γήπεδο Μεσοτόπου, ο δρόμος Κάπης και  Ιππείου, που είχαν ενταχθεί στο «Αλ. Μπαλτατζής» και άλλα που ήταν σε εξέλιξη, αυτή τη στιγμή μετά το τέλος της προγραμματικής περιόδου έχουν σταματήσει.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει, οι συγκεκριμένες δράσεις θα χρηματοδοτηθούν και θα ολοκληρωθούν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, ως έργα γέφυρες, ωστόσο αυτό μπορεί να καθυστερήσει.
Η σκέψη της δημοτικής αρχής είναι τα έργα να ολοκληρωθούν με δικούς μας πόρους και αργότερα όταν ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, να πάρουμε τα χρήματα που θα έχουμε δαπανήσει.

Φυσικά για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να έρθουμε σε συνεννόηση με το Υπουργείο και ήδη κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Θεωρώ πως είναι εφικτό, για να μην μένουν ημιτελή τα έργα που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Νομίζω ότι το Υπουργείο θα εγκρίνει αυτή την ενέργεια και θα προχωρήσουμε κανονικά το επόμενο διάστημα στην ολοκλήρωσή τους».


Πηγή ρεπορτάζ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ