Έκδοση φυλλαδίου-χάρτη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών της Β. Λέσβου από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου πραγματοποιεί για 4η συνεχόμενη χρονιά, την έκδοση φυλλαδίου-χάρτη περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών της Β. Λέσβου με σκοπό την ανάπτυξη και υποστήριξη των κάθετων αγορών, την προώθηση και την προβολή του νησιού ως εναλλακτικού προορισμού.  


Το δίκτυο των διαδρομών βασίζεται σε παλιά μονοπάτια επικοινωνίας μεταξύ των χωριών που συμπληρώνονται με τη χρήση αγροτικών και λιγότερων ασφαλτοστρωμένων δρόμων, είναι για όλες τις εποχές του χρόνου και προσφέρετε στον περιηγητή η άμεση επαφή με τη φύση, τους κατοίκους και την ιστορία της περιοχής.

Το μεγαλύτερο μέρος της σήμανσης και της χαρτογράφησης έγινε από την  Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου Α.Ε. ( ΕΤΑΛ)

Το δίκτυο των πεζοπορικών και των ποδηλατικών διαδρομών προβάλλεται μέσω του φυλλαδίου – χάρτη περιέχει αναλυτική περιγραφή για τις προτεινόμενες διαδρομές, καθώς και χρήσιμα στοιχεία (χιλιομετρικές αποστάσεις, εκτιμώμενος χρόνος, βαθμός δυσκολίας διαδρομής, σημεία ενδιαφέροντος, πολιτιστικά στοιχεία, κλπ) για τον επισκέπτη.
Φέτος το δίκτυο έχει εμπλουτιστεί και επεκταθεί αφού πρώτα έγιναν διορθώσεις, επισκευάστηκαν πινακίδες, έγιναν οι απαιτούμενες σημάνσεις και χαρτογραφήσεις  και στο τέλος ο καθαρισμός των μονοπατιών των περιοχών από την ομάδα περιβάλλοντος του Φορέα.

Σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε φέτος στο νησί μας, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου προσπαθεί να διατηρήσει και να επενδύσει στη  σωστή και απαραίτητη πληροφόρηση με σκοπό να προσφέρει στον επισκέπτη όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται κατά τη διάρκεια παραμονής του στην περιοχή μας.

Ενημερώνουμε ότι τα παραπάνω έντυπα, μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Γραφείο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, καθώς και από σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος  για την ενημέρωση των επισκεπτών - τουριστών. Μπορείτε επίσης να το κατεβάσετε από το site του Φορέα www.theotheraegean.com

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο κάτωθι link: