Ξεκινά η πρόσληψη 2.297 ανέργων σε hotspots και 6.918 σε δήμους- Έρχεται προκήρυξη 746 εθνοφυλάκων στον Στρατό Ξηράς

Μέχρι το τέλος του μήνα θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Εργασίας οι πρώτες 2.297 θέσεις για ανέργους που θα στελεχώσουν hotspots, κέντρα φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί για την υποστήριξη των προσφύγων.


Οι άνεργοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα στελεχώσουν για οκτώ μήνες τα πέντε hotspots σε Κω, Λέρο, Σάμο, Χίο και Λέσβο, τα δύο κέντρα φιλοξενίας στο Σχιστό Αττικής και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και τις υπόλοιπες δομές.

Οι αποδοχές τους, με βάση το Εθνος, θα κυμαίνονται από 431,75 ευρώ έως 495,25 ευρώ, ενώ προβλέπεται μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στις αρχές Απριλίου αναμένεται να «τρέξει» το φετινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 6.918 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για ανέργους σε 17 δήμους-θυλάκους υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας (Πέραμα, Θερμαϊκός, Καλαμαριά, Αμπελόκηποι-Μενεμένη, Σαλαμίνα, Φυλή, Ασπρόπυργος κ.α.).
Σε δεύτερη φάση το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε ακόμα 32 δήμους, με τελικό σκοπό να καλύψει το σύνολο της χώρας.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Επίδομα έως 2.458 ευρώ σε 6.650 νέους έως 29 ετών

Σε 6.650 άνεργους νέους έως 29 ετών απευθύνεται το νέο Voucher για τον τουρισμό, την υλοποίηση του οποίου αναλαμβάνουν από κοινού το ΙΝΣΕΤΕ και η ΕΕΔΕ.

Το νέο Voucher περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση διάρκειας έξι μηνών των ωφελουμένων, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Το εκπαιδευτικό επίδομα για τους αποφοίτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ανέρχεται στο ποσό των 2.458 ευρώ, ενώ για τους αποφοίτους Υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φτάνει στο ποσό των 2.248 ευρώ.

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

36 μόνιμοι διανομείς στα ΕΛΤΑ

ΣΕ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ

Ερχεται προκήρυξη 746 εθνοφυλάκων στον Στρατό Ξηράς

ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

675 φύλακες με επτάμηνες συμβάσεις


Πηγη:  www.newsbomb.gr