Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης «Σήμερα 21 Μάρτη Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων»

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, με την ευκαιρία των 56 χρόνων που συμπληρώνονται σήμερα, Δευτέρα, 21 Μάρτη, «Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων», απευθύνεται σε όλες τις εργαζόμενες Ελληνίδες και Μετανάστριες.


Στις μετανάστριες-ες και τους πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους κατατρεγμένοι από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, από τη φτώχεια, ψάχνοντας για καλύτερη ζωή στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Η 21η Μάρτη είναι μέρα βαμμένη με το αίμα των φοιτητών που δολοφονήθηκαν αυτή τη μέρα, το 1966, από την αστυνομία της ρατσιστικής Νότιας Αφρικής, γιατί διαδήλωναν ενάντια στο απαρτχάιντ. Σε κανένα μέρος του κόσμου ο ρατσισμός δεν αποτελεί εθνική ιδιότητα. Είναι όμως η σκοτεινή πλευρά της καθημερινότητας.

Σήμερα, ο ρατσισμός παίρνει νέες διαστάσεις. Οι φυλετικές και ταξικές διακρίσεις εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλες τις πλευρές της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ζωής της γυναίκας, αφού αποτελούν πηγή πρόσθετου κέρδους για το κεφάλαιο. Αξιοποιούνται από τις αστικές κυβερνήσεις παγκόσμια για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων. Σε περίοδο κρίσης και ανεργίας όπως τώρα, οι δυνάμεις που θέλουν τους εργάτες διασπασμένους, αξιοποιούν το ρατσισμό για να κρύψουν ότι για τη φτώχεια και την ανεργία φταίει το σύστημα.

Στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, το σύστημα και τα επιτελεία τους, δεν διστάζουν να αξιοποιήσουν αντιδραστικές ιδεολογίες και πρακτικές, οι οποίες δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αναγορεύουν σε εχθρούς, να φυλακίζουν σε hot spots τους πρόσφυγες και τους μετανάστες χωρίς "χαρτιά" και να στρατιωτικοποιούν τα σύνορα τους.

Η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και οι διάφοροι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, από τη μία χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κατά του ρατσισμού και από την άλλη ετοιμάζονται για μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων, καταπατώντας ότι έχει απομείνει από το Διεθνές Μεταναστευτικό Δίκαιο.

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους Λέσβιους και ιδιαίτερα στις γυναίκες του νησιού, που εδώ και μήνες δείχνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους σε όλους τους μετανάστες και πρόσφυγες, που οι ίδιες οι κυβερνήσεις που τους ξερίζωσαν από την πατρίδα τους και που τώρα τους φυλακίζουν και τους αφήνουν εκτεθειμένους είτε για εσωτερική κατανάλωση, είτε στα δουλεμπορικά κυκλώματα.

Καλούμε όλες τις γυναίκες της Λέσβου, όλους τους εργαζόμενους, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΙΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


ΜΥΤΙΛΗΝΗ, 21/3/2016