Κάλεσμα για συντονισμό των εκδηλώσεων «Πάσχα 2016» στην Μυτιλήνη

«Πάσχα 2016» στην Μυτιλήνη


Μετά την επιτυχή έκβαση των projects “Χριστούγεννα 2015 – 16: Η Μυτιλήνη στα γιορτινά της”, “Ο Άγιος Βαλεντίνος … της Μυτιλήνης” και “Λεσβιακή Αποκριά: Τα Γιούνια”, η Δ/Κ Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, το Ν.Π.Δ.Δ. Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου και άλλους φορείς, ξεκινούν κατόπιν συνεννόησης με το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, την προετοιμασία διοργάνωσης αντίστοιχων εορταστικών εκδηλώσεων κατά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα 2016.  

Οι εκδηλώσεις θα βασίζονται σε τοπικά πολιτιστικά στοιχεία, σε παραδόσεις & έθιμα προσαρμοσμένα στις σημερινές συνθήκες, αλλά και στη δημιουργία – καθιέρωση νέων για τον τόπο δρώμενων, ώστε αφενός να χαροποιούν τους πολίτες και αφετέρου να ενισχύουν την εικόνα του νησιού προς τα έξω.

Με δεδομένο ότι η Λέσβος, παραδοσιακά αναμένει πολλούς επισκέπτες το Πάσχα, ενώ σύμφωνα με τις ενδείξεις φέτος θα υπάρχουν αρκετές αφίξεις Ελλήνων και ξένων για το εορταστικό πενθήμερο, οι Πασχαλινές εκδηλώσεις στόχο θα έχουν, εκτός των άλλων, να αναβαθμίσουν το προσφερόμενο “τουριστικό προϊόν” της Μυτιλήνης.  

Όπως πάντα, βασικό ρόλο στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, θα διαδραματίσουν οι δημότες εθελοντές, τόσο σε επίπεδο κατάθεσης προτάσεων, όσο και στο στάδιο επεξεργασίας και υλοποίησής τους. Όσοι δημότες επιθυμούν να ενεργοποιηθούν ως εθελοντές στις Πασχαλινές εκδηλώσεις ή απλά να καταθέσουν τις προτάσεις τους, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τους:

Αθηνά Ιωσηφέλλη, Αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού, τηλ. 22510 37040 & 6937 476075, email: ethel.genia@hotmail.com       

Γιώργο Καρίνο, Γραμματέα Δ/Κ Μυτιλήνης, τηλ. 22510 22143, email: syndesmos1954@otenet.gr, και

Πάνο Πίτσιο, Πρόεδρο Μυτιλήνης, τηλ. 22510 22143 & 6973 004872, email: pitsiosp@otenet.gr  

Πάνος Μιχ. Πίτσιος

Πρόεδρος Δ/Κ Μυτιλήνης