Σαφάρι της αστυνομίας σε Λέσβο, Σάμο και Χίο - 13 συλλήψεις και 160 παραβάσεις-Έλεγχοι σε 704 άτομα και 542 οχήματα

Ειδικές αστυνομικές δράσεις και στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Βορείου Αιγαίου


Οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις και οι έλεγχοι, στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή παραβατικών συμπεριφορών

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν ειδικές αστυνομικές δράσεις και στοχευμένοι έλεγχοι στο Βόρειο Αιγαίο, κατά το διήμερο 11.03.2016 και 12.03.2016, με στόχο κυρίως την πρόληψη αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Αντικείμενο των αστυνομικών επιχειρήσεων, που οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Σάμου και Χίου, ήταν ειδικότερα οι έλεγχοι, για την πρόληψη κλοπών-διαρρήξεων, καθώς και για παραβάσεις που αφορούν, στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, στο νόμο περί ναρκωτικών, στο παραεμπόριο, και στη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, σε  -704- άτομα και σε -542- οχήματα, προσήχθησαν σε Αστυνομικές Υπηρεσίες -44- άτομα (32 ημεδαποί και 12 αλλοδαποί), ενώ συνελήφθησαν συνολικά -13- άτομα (12 ημεδαποί και 1 αλλοδαπός), για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

3 άτομα για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού
4 άτομα για παράνομη άσκηση εμπορικής δραστηριότητας - υπαίθριου εμπορίου
4  άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών
2 άτομα για εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά -160- παραβάσεις, εκ των οποίων:
125 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)
26 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού
9 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί πνευματικής ιδιοκτησίας, λοιπών ειδικών ποινικών νόμων κ.α.)

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς) βάρους 3,4 γραμμαρίων και ένα τσιγάρο, το οποίο περιείχε κάνναβη.


Τονίζεται ότι οι συγκεκριμένες αστυνομικές δράσεις, οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση. Στόχος τους είναι αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσεως, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.